Torta so želatínou (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Narodeninová.

16
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Upiekla som kakaový korpus zo 4 vajec.Z bielkov som vyšľahala sneh,pridala pr.cukor,žltky a múku z pr,do pečiva.Po upečení nechám korpus vychladiť.
  2. Zo želatinového prášku som podľa návodu urobila želatinu,ochutíla vanilkovým cukrom a citrodekom.Po ohriati som ju rozliala do misiek a zafarbila pot.farbivom.Nechám stuhnúť.
  3. Korpus prerežem a natriem pikantným lekvárom a pokvapkam rumom.
  4. Vyšľahám šľahačku do tuha.
  5. Zo šľahačky odoberiem na ozdobu,
  6. do šľahačky dám tvaroh a pr.cukor a vyšľahám.
  7. z plnky natriem na korpus,
  8. želatinu pokrajam na kocky,
  9. z každej farby si odložím na ozdobu,
  10. a ostatnú pridám do šľahačky a zľahka zamiešam.
  11. Navrstvím na korpus,
  12. a zarovnám.
  13. Zo zbytkom ozdobím.
  14. Dobrú chuť!