Torta so srdiečkom na vrchu (fotorecept)

Autor receptu: monda

Na tých záberoch moc nie je vidieť to srdiečko na tej torte, ale inak ho je krásne vidieť, mrzí ma to inak sa mi to nepodarilo nafotiť.Túto tortu som upiekla len tak pre chuť, kedže máme radi sladké.

35-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vyšľaháme si žltka s cukrom , postupne pridávame vodu ,primiešame múku rozmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh. Do malej tortičky srdiečka pridáme ešte kakao. Takto isto si spravíme aj korpus na veľkú tortu ,len tam nepridáme kakao. Oba korpusy dáme do vymastených a múkou vysypaných foriem. Pečieme pri teplote 180 stupňov v elektric. trúbe asi 35 - 40 minút.
  2. Upečené si necháme chvíľu vychládnuť a potom ich vyklopíme z foriem.
  3. Plnka: Kedže som si zvolila vanilkovú plnku DR.Oetker ,pripravíme si ju podľa návodu /ja som ešte do nej pridala pár kvapiek potravinárskeho farbiva ,aby bola farebná , lebo som ju tak chcela./
  4. Teraz si vyšľaháme šľahačku - parížsku , podľa návodu na obale.
  5. A ešte suchú šľahačku , tiež podľa návodu na obale.
  6. Oba korpusy si prerežeme na 2 pláty. Na každý z nich si najskôr dáme jahodový džem a potom plnku. Priklopíme druhým plátom a zatlačíme.
  7. Najskôr si ozdobíme malú tortičku v tvare srdiečka šľahačkami, a potom ju dáme do stredu veľkej torty a budeme zdobiť veľkú kolom dokola až kým neminieme obe šľahačky. Hrozienka si tiež dáme ako ozdobu aj cukríky. Ale to už každý podľa seba si môže ozdobiť ako chce. Takto vyzerá celá hotová - ozdobená.
  8. Ešte pohľad spredu už v reze.
  9. A takto vyzerá už iba na spapanie, v reze.