Torta s parížskym krémom a čučoriedkami (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Ľahký pracovný postup, ktorý zvládne hocikto z vás.

60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Ahojte. Tortu budeme robiť na dva ,,ťahy". Keďže sa jedná o parížsky krém, tak si ho musíme pripraviť večer, aby sa nám do rána zmes čokolády a smotany dostatočne schladila. Za stáleho miešania si rozpustíme čokoládu (600 g) v smotane (1200 g). Následne zmes krátko povarìme cca 1 minútu. Dielo po celkovom vychladnutí umiestnime cez noc do chladničky.
  2. Ako vidíte ráno je zmes čoko-smotana v tekutom stave, takže počas šľahania musíme pridať stužovač Smeta-fix, aby sme predišli fiasku. Myslím tým samozrejme nestabilnosť krému.
  3. Vychladnutú zmes šľaháme na vysokej rýchlosti až pokiaľ nezačne mierne hustnúť. Potom do nej zašľaháme NA POMALEJ RÝCHLOSTI 4 ks Smeta-fix.
  4. Krém je ok keď sa nám v ņom robia akože väčšie hrče. Ak nechceme mať z diela maslo tak ho nemiešame pridlho!
  5. Zo 10 PL krému si odložíme na výzdobu torty. Pokiaľ budeme tortu skladať, tak ten biely tanier dáme do chladničky.
  6. Z uvedených surovín upečieme tortový korpus, ktorý po vychladnutí pozdĺžne rozrežeme na tri pláty. Ďalej pokračujeme nanesením krému na prízemie tortového korpusu. Následne doň na husto natlačíme čučoriedky. Ja som ich kúpil v Lidl 2 x 250 g no nerátal som, že koľko som z nich pojedol. Kľudne si ich tam nastrkajte aj hustejšie ako ja.
  7. Krémom natrieme aj prvé poschodie torty a tiež do krému povtláčame čučoriedky.
  8. Na vrch torty pôjde druhé poschodie, čiže tretí plát kakaového korpusu. Tortu si natrieme krémom ktorý nám zatiaľ odpočíval v chladničke a tortu si potom ozdobte prosím podľa vašej fantázii.
  9. Nech sa Vám páči rez torty. PS: Dáš si tam o niečo viac čučoriedok ,tak bude rez o niečo krajší.
  10. Kakaový korpus som piekol na 160 °C spodný aj vrchný ohrev el. rúry po dobu 60 minút.