Tvarohová torta

Torta s krémom z bielej čokolády, tvarohu a šľahačky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Chcela som na nedeľu upiecť niečo malé, pri čom by som minula tvaroh a šľahačku. Veľmi som sa musela premáhať, aby som do krému nepoužila tmavú horkú čokoládu. No treba minúť aj bielu čokoládu, čo som kúpila ešte k Vianociam.

40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajíčka vyšľaháme so 150 gramami cukru do hustej peny. Počas šľahania pridáme 2 PL horúcej vody.
  2. 150 gramov múky zmiešame s 2 PL kakaa.
  3. Pripravíme si formu s priemerom 24 cm. Na dno formy dáme pár kvapiek vody, na to papier na pečenie. To preto, aby papier priľnul k spodku formy.
  4. Do vyšľahanej hustej vajíčkovej peny po častiach pridáme preosiatu múku s kakaom. Zľahka ju metličkou zapracujeme do peny.
  5. Hotové cesto preložíme do formy, zo stredu sa snažíme dostať cesto ku krajom formy, aby sa počas pečenie nespravil v strede hrb. Ešte jemne poklepeme formou o pracovnú dosku.
  6. Rúru vyhrejeme na 180 °C, korpus pečieme asi 25 minút. Treba vyskúšať špajdľou, či je cesto prepečené. Kým cesto chladne, pripravíme si plnku.
  7. Do hrnčeka dáme 100 g kyslej smotany, asi centimetrový plátok masla - nemusí byť. Zohrievame, kým sa maslo nerozpustí za stáleho miešania.
  8. Potom pridáme bielu čokoládu, necháme ju rozpustiť. Do vychladnutej masy zamiešame tvaroh, 2 vanilkové cukry a 1,5 PL práškového cukru a vyšľahanú šľahačku. Lepšie je spraviť plnku deň predtým, ako budete plniť tortu, aby stihla dobre stuhnúť čokoláda.
  9. Korpus som prerezala na dve časti.
  10. Naplnila som krémom, ktorý som natrela aj na vrch torty.
  11. Má to byť nahá torta, takže boky sú holé. Na vrch som nastrúhala čokoládu Margot. Vy si vyzdobte tortu podľa vašeho vkusu.
  12. Torta v reze.