Torta s hruškovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: tkatka
Mala som doma hrušky tak som urobila tortu :)))
12 porcií |
60 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme bielky a pridávame práškový cukor, potom pirdávame pojednom žĺtky. Pridáme polohrubú múku a kypriaci prášok do pečiva a zamiešame. Vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 35 minút. Po vychladnutí cesto vodorovne rozkrojíme.
- Z mlieka, kryštálového cukru a smotanového pudingu uvaríme hustí puding, ktorý necháme vychladnúť. Zatiaľ si vymiešame maslo s práškovým cukrom, potom pridávame vychladnutý puding a dobre vymiešame. Hrušky očistíme umyjeme a rozmixujeme zvyšnú šťavu scedíme a hruškové pyré primiešame do krému.
- Naplníme cesto 2/3 krému.
- Prikryjeme druhým korpusom a zvyšní krém natierame na vrch i boky. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Poleva DE LUXE orieškovú pripravíme podľa návodu a zalejeme tortu, ozdobíme a necháme stuhnúť.
- Nakrájame a podávame.