Torta s hruškovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Mala som doma hrušky tak som urobila tortu :)))

12
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme bielky a pridávame práškový cukor, potom pirdávame pojednom žĺtky. Pridáme polohrubú múku a kypriaci prášok do pečiva a zamiešame. Vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 35 minút. Po vychladnutí cesto vodorovne rozkrojíme.
  2. Z mlieka, kryštálového cukru a smotanového pudingu uvaríme hustí puding, ktorý necháme vychladnúť. Zatiaľ si vymiešame maslo s práškovým cukrom, potom pridávame vychladnutý puding a dobre vymiešame. Hrušky očistíme umyjeme a rozmixujeme zvyšnú šťavu scedíme a hruškové pyré primiešame do krému.
  3. Naplníme cesto 2/3 krému.
  4. Prikryjeme druhým korpusom a zvyšní krém natierame na vrch i boky. Dáme do chladničky stuhnúť.
  5. Poleva DE LUXE orieškovú pripravíme podľa návodu a zalejeme tortu, ozdobíme a necháme stuhnúť.
  6. Nakrájame a podávame.