Torta s bielou čokoládou a cukríkmi (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Piekla som šéfovi na narodky. Vraj bola fajn :)

8
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred som si namočila marshmallovky do čokolády a nechala som ich stuhnúť na mriežke.
  2. Druhý deň: :) Najprv si pripravíme obyčajnú tmavú piškótu - čiže žĺtky s cukrom, pridať múku s prdopeč, kakao, sneh z bielkov. Vylejeme do formy - na spodok som dala pre istotu papier na pečenie, pretože forma je už snáď aj 20 ročná :D inač má priemer 22 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút.
  3. Z uvedených surovín si pripravíme svetlé cesto a dáme piecť.
  4. Medzitým si necháme nad parou rozpustiť bielu čokoládu.
  5. Smotanu - okrem 3 PL - vyšľaháme dotuha, dáme do chladničky.
  6. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom.
  7. Dáme si napučať plátkovú želatínu s 5 PL vody. Zohrejeme si 3 PL smotany a rozpustíme v nej želatínu - pozor ! nevaríme...
  8. Rozpustenú želatínu opatrne po malých dávkach pridáme k žĺtkovej zmesi a primiešame aj bielu čokoládu.
  9. Všetko sa krásne rozpustí, vznikne nám hladký krém - do toho zmiešame vyšľahanú smotanu - najprv dáme trocha, s tým rozmiešame silno a potom pridáme zvyšok, ktorý už miešame opatrne !
  10. Vyšľaháme si sneh z bielkov a pridáme do krému. POZOR ! zmes rýchlo tuhne !
  11. Nad parou si vymiešame cukor, žĺtky, kakao. Necháme vychladnúť.
  12. Maslo vymiešame s trochou arómy, pridáme po častiach vychladnutú zmes a vymiešame na hladký krém
  13. No a ideme skladať - na tmavý plát potrieme tmavý krém...trocha si odložíme na zdobenie a na boky torty.. .
  14. ... potom priložíme svetlý plát a natrieme svetlý krém. Zvyškom tmavého krému potrieme aj boky aby nám cukríky lepšie držali..
  15. .. a ukladáme cukríky :) výzdoba dosť skromná... len domáce čokolístky ... ale niekedy menej je viac, no nie ? :) V reze Vám bohužiaľ neviem ukázať, ale možno mi nechali kúsok na ochutnanie a doložím foto :) Dobrú chuť !