Torta s bielou čokoládou a cukríkmi (fotorecept)
Autor receptu: nikola166
Piekla som šéfovi na narodky. Vraj bola fajn :)
8 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Deň vopred som si namočila marshmallovky do čokolády a nechala som ich stuhnúť na mriežke.
- Druhý deň: :)
Najprv si pripravíme obyčajnú tmavú piškótu - čiže žĺtky s cukrom, pridať múku s prdopeč, kakao, sneh z bielkov. Vylejeme do formy - na spodok som dala pre istotu papier na pečenie, pretože forma je už snáď aj 20 ročná :D inač má priemer 22 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 25 minút.
- Z uvedených surovín si pripravíme svetlé cesto a dáme piecť.
- Medzitým si necháme nad parou rozpustiť bielu čokoládu.
- Smotanu - okrem 3 PL - vyšľaháme dotuha, dáme do chladničky.
- Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom.
- Dáme si napučať plátkovú želatínu s 5 PL vody. Zohrejeme si 3 PL smotany a rozpustíme v nej želatínu - pozor ! nevaríme...
- Rozpustenú želatínu opatrne po malých dávkach pridáme k žĺtkovej zmesi a primiešame aj bielu čokoládu.
- Všetko sa krásne rozpustí, vznikne nám hladký krém - do toho zmiešame vyšľahanú smotanu - najprv dáme trocha, s tým rozmiešame silno a potom pridáme zvyšok, ktorý už miešame opatrne !
- Vyšľaháme si sneh z bielkov a pridáme do krému. POZOR ! zmes rýchlo tuhne !
- Nad parou si vymiešame cukor, žĺtky, kakao. Necháme vychladnúť.
- Maslo vymiešame s trochou arómy, pridáme po častiach vychladnutú zmes a vymiešame na hladký krém
- No a ideme skladať - na tmavý plát potrieme tmavý krém...trocha si odložíme na zdobenie a na boky torty.. .
- ... potom priložíme svetlý plát a natrieme svetlý krém. Zvyškom tmavého krému potrieme aj boky aby nám cukríky lepšie držali..
- .. a ukladáme cukríky :) výzdoba dosť skromná... len domáce čokolístky ... ale niekedy menej je viac, no nie ? :) V reze Vám bohužiaľ neviem ukázať, ale možno mi nechali kúsok na ochutnanie a doložím foto :) Dobrú chuť !