Torta rýchlovka (fotorecept)

Autor receptu: mojack

Prečo takýto názov? Potrebovala som rýchlo upiecť tortu... a táto vznikla rovno pri pečení... šťavnatá, bez maslových plniek. Ozdobiť ju ...môj najväčší nedostatok -(preto torty nepečiem) :-(( , tak aspoň takto :-))

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Tri žĺtka vymiešame s cukrom do peny ,
  2. pridáme múku
  3. a zamiešame vyšlahaný sneh z bielkov.
  4. Rozotrieme do tortovej formy a upečieme pri 150 stupňoch asi 10 minut. Upečieme 2 korpusy.
  5. Nakájame 3-4 polovice broskýň.
  6. Vymiešame si stredný korpus - postup ako v bode č.1-4. Do tortovej formy dáme 2/3 cesta
  7. a zvyšok 1/3 zafarbíme kakaom.
  8. Kakaové cesto preložíme do formy na svetlé cesto
  9. a na vrch poukladáme broskyne.
  10. Upečieme 40 minút pri 150 stupňoch.
  11. Prvý tenký korpus si potrieme lekvárom,
  12. prikryjeme stredným cestom s broskyňami.
  13. Na prifarbenie som takto pomocou striekačky nastriekala sirup do cesta.
  14. Z lyžicou som poliala cesto šťavou z kompota / 200 ml / spolu z trochou umu-rumu.
  15. Znova som potrela lekvár
  16. a zakryla som to druhým tenkým korpusom.
  17. Na vrch som natrela punčovú polevu,
  18. a nastala ťažká chvíľa zdobenia. Už na prvý pohľad vidieť, že ani len čokoládové kruhy sa mi nedaria poriadne urobiť. :-((
  19. No čo už... idem zachrániť aspoň niečo...naruším moje kruhy, ostrým nožíkom.
  20. a všetko zasypem drobnými striebornými guličkami.
  21. Po rozrezaní torty
  22. ... bola osôbka až spoza hraníc príjemne prekvapená netradičnou šťavnatou tortou. A to bolo moje sobotné pečenie - TORTA RYCHLOVKA.