Čokoládová torta
	        Torta Princezná z Krka (fotorecept)
	        Autor receptu: pn
	         
	        
	        Tento recept  (chorvátsky názov Krčka kneginja) je pôvodný z ostrova Krk.* Suseda ma poprosila, aby som jej 
upiekla tortu k narodeninám. Torta ma 
veľmi 
prekvapila. Je veľmi chutná, cítiť v 
nej všetko, čo by ste našli v záhradách 
na ostrove - pomaranče, citróny, sušené figy a 
ďalšie ingrediencie. Budem rada ak 
ju 
vyskúšate...
| 		  
				  	  
				  	26-28 porcií  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	23-25 minút  na 175 °C  | 
Postup
- Tortovú formu s priemerom 26 cm vystlieme papierom na pečenie.
V mise zmiešame nasekanú alebo nastrúhanú čokoládu, mleté mandle, nasekané mandle, nasekané orechy, nasekané sušené figy, strúhanku, nastrúhanú pomarančovú a citrónovú kôru. Prstami dobre vymiešame, aby sa figy nezalepili ale pekne rozdvojili.
 - Bielky so štipkou soli vyšľaháme v mixéri. Keď sú tuhé, pomaly pridávame cukor a mixujeme ešte 4 minúty.
 - Pripravenú suchú zmes vmiešame šľahacou metličkou do bielkového snehu a dáme do formy. Opatrne vidličkou vyhladíme a dáme piecť do rúry, vopred vyhriatej na 175 °C. Pečieme 23-25 minút.
 - Takto upečieme 3 korpusy.
 - Kým sa chladia korpusy, pripravíme si plnky.
Zmiešame 160 g Gustinu, 100 g kryštálového cukru a 2 bal. vanilkového cukru. Pridáme 2 dcl mlieka a vymiešame. 8 dcl mlieka dáme variť a pridáme zmes Gustin - cukor - mlieko. Uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
 - Žĺtky so 150 g kryštálového cukru vymiešame na penu 2-3 minúty. Potom misu dáme nad paru a miešame metličkou 20 minút, kým nevznikne hustý krém. Necháme vychladnúť.
 - Do misy dáme vychladnutý pudingovú kašu a vmiešame do nej 125 g masla. K tomuto krému potom striedavo pridávame vymiešaný žĺtkový základ a 250 g masla. Vymiešame dohladka.
 - Takto pripravený krém rozdelíme na tri časti a to tak, že si odvážime 2x740 gramov krému a 1x440 gramov. Do prvej misky s krémom  vmiešame roztopenú čokoládu na varenie, do druhej roztopenú mliečnu čokoládu a do tretej, kde je najmenej krému roztopenú bielu čokoládu.
Môj krém s bielou čokoládou vyzerá žlto, lebo som mala domáce vajíčka.
Z krému s čokoládou na varenie si odložíme 6 lyžíc, rovnako aj z krému s mliečnou čokoládou. Tieto dve plnky si vymiešame spolu a to budeme mať na ozdobu.
 - Uvaríme si sirup s vodou, cukrom, pomarančovou a citrónovou šťavou. Varíme, len kým sa roztopí cukor.
 - Môžeme začať plniť tortu.
Prvý korpus polejeme teplým sirupom (ak korpus nesaje tekutinu, popichajte ho vidličkou), natrieme plnku s čokoládou na varenie. Položíme druhý korpus, polejeme sirupom a natrieme plnku s mliečnou čokoládou. Navrch dáme tretí korpus a natrieme plnku s bielou čokoládou.
Boky torty potrieme čokoládovou plnkou, ktorú sme si odložili, trochu si z nej ešte necháme na ozdobu na vrch torty.
Druhý deň dozdobíme tortu podľa svojho vkusu. Môžeme dať sekané mandle, figy a orechy...
 - Ja som zdobila k narodeninám.
 - Tu je rez torty.