Torta pre vnučku bezlepková

Autor receptu: sonulienka

Vnučka má narodeniny a chcela aspoň maličkú tortičku tak som jej urobila takúto. Rada češe a natrafila som na takéto čokoládky tak som jej ich kúpila na tortičku. Nechceli poťahovanú marcipánom a tak som urobila na želanie.

60 minút
príprava
4x po 20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Najprv som si pustila bielu čokoládu a nakreslila som si na bublinkovú fóliu kruh na ktorý som vyliala pustenú čokoládu a dala stuhnúť do chladničky. Potom som si polámala horkú čokoládu a vyliala šľahačkovú smotanu. Dala na mierny plameň na sporák a miešala pokiaľ sa mi neurobila hustá kaša. Nesmie vrieť. Odstavila a nechala vychladnúť. Keď vychladla vymiešala som si maslo s cukrom do peny a pomaličky pridávala vychladnutú čokoládovú kašu.
  2. Odpiekla som si štyri korpusy po 2 vajcia - čiže: 2 bielka som vyšľahala do tuha pridala 2 PL kryštálového cukru a znovu vyšľahala do tuha pridala žĺtky prešľahala a na koniec 2 PL múky a 1 ČL PDP-to som mala spolu vymiešané. Vyliala do formy a piekla. Takto som si odpiekla pekné rovnaké štyri korpusy a nemusela som krájať. Nikdy som pekne nevedela prekrojiť a takto mám pokoj.
  3. Po vychladnutí som korpusy naplnila. Krém som dala aj na vrch torty a aj na boky a dala na pol hodinku do chladničky.Bielu čokoládu som vyklopila z fólii dala na vch torty. Potom som poprikladala mačacie jazýčky a lentilky. Na koniec som ozdobila čokoládou a napichala sviečky . Nič som nefotila lebo foto postup na podobnú tortu tu už mám. Toto Vám dávam pre inšpiráciu. Tu je ďalšie foto.
  4. A ešte jedno.
  5. A tu si už vnučka krája tortu.
  6. A takto je rozkrojená.