Torta pre synčeka

Autor receptu: tkatka

Túto tortu som robila pre synčeka mal 1 rok, a keďže má rád psíkov tak som mu vymodelovala psíka, veľmi sa potešil :)))

20
porcií
120 minút
príprava
2x35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky oddelíme od žĺtkov. Šľaháme bielky a pridávame kryštálový cukor, potom pirdávame pojednom žĺtky. Pridáme pre osiatu múku a kypriaci prášok do pečiva a zamiešame. Vylejeme do formy (28cm) a upečieme na 180 °C za 35 minút. Po vychladnutí cesto vodorovne rozkrojíme na 2 korpusy. Tmavé cesto tak isto len pridáme kakao a cesto nerozkrojíme.
  2. Kryštálový cukor a vajíčka dáme do misy, ktoré môžeme dať na paru. Miešame aspoň 35 minút. Čokoládu na varenie zlámeme a dáme do misy a prilejeme zmes. Necháme trošku odstáť 3 minútky. Pridáme maslo a vymiešame.
  3. Na spodok dáme svetlé cesto naplníme krémom prikryjeme tmavým cestom naplníme krémom prikryjeme svetlým cestom, vrch i boky tiež natrieme krémom. Dáme do chladničky stuhnúť.
  4. Práškový cukor a kukuričný škrob preosejeme a pridáme cukríky. Začneme miesiť. Dovtedy miesime kým sa nám hmota nespojí, potom pridáme olej a zapracujeme do hmoty.Na podložku dáme preosiatý práškový cukor a hmotu.Vyvaľkáme na požadovanú hrúbku. Potiahneme ňou tortu. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. :)