Torta pre kolegu (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Postup pripravy je jednoduchy.

Suroviny

Postup

  1. 1) Krystalovy cukor vyslahame aj s vajecnymi bielkami do tuhsej peny.
  2. K vyslahanej pene primiesame taktiez vyslahane vajecne zltky.
  3. Dalej aplikujeme muku premiesanu s praskom do peciva. A na zaver pridame k dielu slnecnicovy olej a horucu vodu.Tuto zmes premiesame pomalym tempom.Najnovsie robim piskotove cesto tak,ze vajcia odvazim aj zo skrupinou.Samo,ze ked je tam pisane napr.245 g muka a dame tam o 5 - 10 g viacej nic sa nestane.Cesto pecieme zhruba 30-35 minut pri 180 C.
  4. Hotovy tortovy korpus prerezeme ostrym nozom na tri casti.
  5. A prisiel cas na pripravu kremu.Spravime si ho takto: V 125 ml horucej kavy si rozpustime za staleho miesania 250 g polamanej mliecnej cokolady (coko podla vasej chuti).Tuto zmes si dame nabok na vychladnutie.
  6. 500 g zmaknuteho a na kocky posekaneho masla vyhnietime s 3 PL kakaoveho prasku 4 PL praskoveho cukru.
  7. Na tomto obrazku mame vyhnietene maslo s praskovym cukrom a kakaovym praskom.Maslo je dobre si vybrat z chladnicky skor nech sa aklimatizuje na izbovu teplotu resp.nech nam trochu zmakne.
  8. K vyhnietenemu maslu pridame vychladnutu rozpustenu cokoladu a pomalym tempom krem premiesame.Nerobme to dlho nech sa nam krem zbytocne neprehrieva.Krem je po vymiesani vlacnej konzistencie a preto ho musime uskladnit do chladnicky aspon na jednu hodinu .
  9. Zhruba po jednej hodine by mal byt krem v takom stave,ze by sa mohol dat nanasat na pokrajane platy tortoveho korpusu.
  10. Dalej uz len natierame a skladame tortu.Bok torty som ozdobil pomocou vidlicky .Vy si tortu prosim ozdobte podla vasich moznosti resp.vasej fantazie.Zelam vam vsetkym prijemny vikend.