Torta pre dcérku (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Tortu si vie spraviť aj amatér...Suroviny použité na prípravu sa
nemusia vážiť.
50 porcií |
300 minút príprava |
25-35 minút na 180 °C |
Postup
- Nedalo mi neodskúšať to,že ako sa mi podarí piškótové cesto keď si nevymiešam zvlášť sneh z bielkov a zvlášť žltky.Takže tentokrát som experimentoval asi takto :
Neoddelené vajcia som pomiešal s cukrom, Miešal som pokým mi hmota nezbledla a nezhustla trochu.Vidieť to v bode 2.
- Vymiešané vajcia boli ako šľahačková pena.Potom pridáme ďalšie ingrediencie a dobre premiešame.
- Formu si vystelieme papierom na pečenie
- Rúru som si predhrial na 100 st.C
- Hneď po vložení formy som zvýšil teplotu na 180 st.C.
Piškótu zo 4 vajec som piekol cca.20-25 min.A piškótové cesto zo 6 vajec cca,30-35 min.
- Tu máme už hotové piškótové cesto.Toto je to šesť vaječné.
- Piškótové cesto som prerezal nasledovne :
1 poschodie na tri časti.(priemer v strede 23cm) 2 poschodie na dve časti.(priemer v strede 20cm) 3 poschodie na dve časti. (priemer cez stred 14cm.)4 poschodie
na tri časti.(priemer cez stred 11cm)
- Nad parou si rozpustíme čokoládu.Ja som použil túto,ale to je už na vás akú si zvolíte,
Kvalitná čokoláda a dobré maslo sú bez konkurencie pri tortových krémoch a pod.
Viem to porovnať veľakrát som aj ja robil krémy z rastlinných tukov.Chuťovo je to veľká
odlišnosť.Ináč tortu som natrel krémom. Štvrté poschodie je poliate s čokoládou...
tie sviečky som tam musel nejako prilepiť.
- Maslo som posekal na malé kocky a premiešal som ho už z uvareným horucim pudingom zo zlatého klasu.
- Ďalej som puding vymiešal z čokoládou do penista resp.do hladka.
- Prierez torty zo spodnej časti.
- Priatelia prajem vám dobrú chuť
- A z piškótových orezkov moja polovička spravila guľky.
- Ďakujem vám všetkým