Torta pre dcérku (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Tortu si vie spraviť aj amatér...Suroviny použité na prípravu sa nemusia vážiť.

50
porcií
300 minút
príprava
25-35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Nedalo mi neodskúšať to,že ako sa mi podarí piškótové cesto keď si nevymiešam zvlášť sneh z bielkov a zvlášť žltky.Takže tentokrát som experimentoval asi takto : Neoddelené vajcia som pomiešal s cukrom, Miešal som pokým mi hmota nezbledla a nezhustla trochu.Vidieť to v bode 2.
  2. Vymiešané vajcia boli ako šľahačková pena.Potom pridáme ďalšie ingrediencie a dobre premiešame.
  3. Formu si vystelieme papierom na pečenie
  4. Rúru som si predhrial na 100 st.C
  5. Hneď po vložení formy som zvýšil teplotu na 180 st.C. Piškótu zo 4 vajec som piekol cca.20-25 min.A piškótové cesto zo 6 vajec cca,30-35 min.
  6. Tu máme už hotové piškótové cesto.Toto je to šesť vaječné.
  7. Piškótové cesto som prerezal nasledovne : 1 poschodie na tri časti.(priemer v strede 23cm) 2 poschodie na dve časti.(priemer v strede 20cm) 3 poschodie na dve časti. (priemer cez stred 14cm.)4 poschodie na tri časti.(priemer cez stred 11cm)
  8. Nad parou si rozpustíme čokoládu.Ja som použil túto,ale to je už na vás akú si zvolíte, Kvalitná čokoláda a dobré maslo sú bez konkurencie pri tortových krémoch a pod. Viem to porovnať veľakrát som aj ja robil krémy z rastlinných tukov.Chuťovo je to veľká odlišnosť.Ináč tortu som natrel krémom. Štvrté poschodie je poliate s čokoládou... tie sviečky som tam musel nejako prilepiť.
  9. Maslo som posekal na malé kocky a premiešal som ho už z uvareným horucim pudingom zo zlatého klasu.
  10. Ďalej som puding vymiešal z čokoládou do penista resp.do hladka.
  11. Prierez torty zo spodnej časti.
  12. Priatelia prajem vám dobrú chuť
  13. A z piškótových orezkov moja polovička spravila guľky.
  14. Ďakujem vám všetkým