Mangová torta

Torta pre Danielka s mangovým želé (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Výborná šťavnatá torta, ktorá poteší každú generáciu.

12-14
porcií
120 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky so štipkou soli vyšľaháme do hustej peny.
  2. Postupne pridávame po lyžiciach cukor, šľaháme na vysokých otáčkach mixéra do tuha pokiaľ sa cukor nerozpustí. Na nižších otáčkach mixéra zašľaháme olej a postupne po jednom sj žĺtky.
  3. Nakoniec pridáme preosiatu múku, ktorú vmiešame do cesta varechou. Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom, boky vymastíme maslom, vysypeme múkou a vylejeme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 45 minút (kontrola špáradlom).
  4. Suroviny na plnku a želé.
  5. Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme, boky uvoľníme a odstránime formu. Vrch korpusu zrežeme, pomôckou prekrojíme na tri rovnaké časti, ktoré potrieme džemom.
  6. Spodnú časť korpusu preložíme na podnos potrieme džemom následne plnkou, ktorú pripravíme. Plátky želatíny necháme v troške vody napučať. Mascarpone a jogurtovú plnku mixérom premixujeme, pridáme smotanu. Vyšľaháme do tuha a vmiešame želatínu, dobre mixérom premiešame. Na korus nanesieme 1/3 plnky a proces opakujeme. Trocha plnky použijeme na zdobenie a boky.
  7. Plnkou urobíme zdobenie po obvode torty, aby nám nevytieklo želé.
  8. Mango očistíme, nakrájame na malé kocky, rozmixujeme dohladka. Podľa návodu pripravíme Vega gél, metličkou vmiešame do manga.
  9. Želé lejeme do stredu torty, aby sa roztieklo a tortu vložíme do chladničky stuhnúť.
  10. Cukríky na zdobenie torty z manga želé... Zdobenie podľa seba.
  11. Ochutnávka, rez torty...
  12. Toto je náš oslávenec Danielko... Dobrú chuť.