Mangová torta
Torta pre Danielka s mangovým želé (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Výborná šťavnatá torta, ktorá poteší každú generáciu.
12-14 porcií |
120 minút príprava |
40-45 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky so štipkou soli vyšľaháme do hustej peny.
- Postupne pridávame po lyžiciach cukor, šľaháme na vysokých otáčkach mixéra do tuha pokiaľ sa cukor nerozpustí. Na nižších otáčkach mixéra zašľaháme olej a postupne po jednom sj žĺtky.
- Nakoniec pridáme preosiatu múku, ktorú vmiešame do cesta varechou. Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom, boky vymastíme maslom, vysypeme múkou a vylejeme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 45 minút (kontrola špáradlom).
- Suroviny na plnku a želé.
- Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme, boky uvoľníme a odstránime formu. Vrch korpusu zrežeme, pomôckou prekrojíme na tri rovnaké časti, ktoré potrieme džemom.
- Spodnú časť korpusu preložíme na podnos potrieme džemom následne plnkou, ktorú pripravíme. Plátky želatíny necháme v troške vody napučať. Mascarpone a jogurtovú plnku mixérom premixujeme, pridáme smotanu. Vyšľaháme do tuha a vmiešame želatínu, dobre mixérom premiešame. Na korus nanesieme 1/3 plnky a proces opakujeme. Trocha plnky použijeme na zdobenie a boky.
- Plnkou urobíme zdobenie po obvode torty, aby nám nevytieklo želé.
- Mango očistíme, nakrájame na malé kocky, rozmixujeme dohladka. Podľa návodu pripravíme Vega gél, metličkou vmiešame do manga.
- Želé lejeme do stredu torty, aby sa roztieklo a tortu vložíme do chladničky stuhnúť.
- Cukríky na zdobenie torty z manga želé... Zdobenie podľa seba.
- Ochutnávka, rez torty...
- Toto je náš oslávenec Danielko... Dobrú chuť.