Tvarohová torta

Torta pre Adelku

Autor receptu: sonulienka

Piekla som pre moju pravnučku tortu. Mala 1 rôčik.

30 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si upiekla 3 korpusy nasledovne.: 1 korpus.: 3 bielka som vyšľahala do tuha pridala 3 PL kryštálového cukru znovu šľahala do tuha, potom som pridala 3 žĺtky, jemne prešľahala toto už len na 1. stupni na šľahači. Na koniec som pridala zmiešanú múku /1 PL polohrubá, 1 PL hladká/, kakao a 1 ČL PDP. Piekla som v tortovej forme priemer 28 cm. Na spodok formy som dala pečiaci papier, boky som nevymastila. Toto som zopakovala ešte dvakrát a mala som tri krásne rovnaké korpusy. Nikdy sa mi totiž nepodarilo jeden veľký korpus pekne prekrojiť a takto mám istotu.
  2. Pokiaľ mi korpusy vychladli som si pripravila plnku nasledovne: mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu som si dobre vymiešala, pridala postrúhanú horkú čokoládu a 2 PL nepomletého maku dobre všetko premiešala. A bola plnka hotová. Vychladnuté korpusy som natrela plnkou.
  3. Okolo torty som si urobila ďalšiu plnku - len z mascarpone a vyšľahanej šľahačky do tuha, do ktorej som pridala želatínový stužovač za studena. Tortu som dala stuhnúť do chladničky. Tým, že do krému dáte postrúhanú čokoládu Vám krém v chladničke stuhne.
  4. Keď bola torta stuhnutá /ja som ju robila v sobotu a dala na noc do chladničky/ v nedeľu som ju ozdobila. Čokoládu som si dala do vodného kúpeľa rozpustiť, naliala na vrch len okolo torty, poukladala ovocie na vrch dala zápich na tortu a torta bola na svete. Nestíhala som fotiť nič lebo som ešte piekla aj zákusok a slané. Tak len finálny výrobok mi odfotila vnučka. No ale hlavne, že tortička chutila.
  5. Ešte mi vnučka poslala ďalšie foto tak pripájam.