Torta Pavlovova

Autor receptu: 1andy

Tento recept som ziskala s pozerania relacii o vareni na paprike a je od Nigelli. Vyskušala som a mame ju veľmi radi.

12
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. S bielkov si vyšlaháme tuhý sneh, pridáme cukor a šlaháme ďalej. Hmota musí byt tuhá a veľmi pevná.
  2. Pridáme kakao a šlaháme ďalej,na záver pišlaháme ocot a na malé kúsky polámanú čololádu. Hmota trošku po pridaní octu zredne. Cesto vylejeme na papier do tvaru kruhu - torta. Zarovnáme a dáme piecť do rúry na 180st - 15min, potom teplotu stiahneme na 150st a pečieme ešte 35min.
  3. Korpus nám počas pečenia popraská a nafúkne sa. Po upečení a vychladnutísi vyšlaháme šlahačku - bez cukru !!! a natrieme na korpus. Poukladáme ovocie a nastrúhame limetkovú koru. Korpus je velmi sladký a šlahačka na vrchu s čerstvým ovocím ju fantasticky neutralizuje a dotvára chuť. Vďaka octu je korpus v strede makký.