Torta na rodinnú oslavu (fotorecept)

Autor receptu: monda

Tortu som upiekla na rodinnú oslavu . Všetkým chutila, pretože máme radi čokoládovú tortu.

45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ako prvé si vyšľaháme žltky s cukrom do peny postupne pridávame vlažnú vodu. Potom premiešame múku s práškom do pečiva a pridáme do cesta,nakoniec sneh z bielok pridáme a zľahka zamiešame. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme na 180 stupňov v elektric. trúbe 45 minút.
  2. Plnka: Polámeme si čokoládu na kocky,zalejeme ju silnou horúcou kávou a miešame pokiaľ sa nerozpustí. Necháme vychládnuť.Potom vymiešame maslo s kakaom a cukrom do peny.Teraz si ho spojíme s čokoládou dokopy až nám vznikne hladký krém -plnka.
  3. Vychládnutý korpus prekrojímeme na 3 časti. Každý jeden plát naplníme plnkou, aj boky potrieme plnkou. Povrch polejem čokoládovou polevou.
  4. Dáme do chladničky na pár minút stuhnúť. Povrch torty si ozdobíme ľubovoľne. Ja som si ju ozdobila tak, že som si zobrala záclonu a zvolila som si vzor , ktorý som použila ako šablonu. Prikryla som povrch torty a sypala som práškový cukor cez sítko po záclone. Potom som nadvihla záclonu a výsledok je tu - na obrázku.
  5. Ešte som šľahačku vyšľahala a ozdobila tortu. Dala som ju do chladničky stuhnúť na pár hodín, pokiaľ nezačala oslava.
  6. A tu je už oslava v plnom prúde. Torta v reze.
  7. A ešte jeden obrázok som pridala ,ako vyzerá pokrájaná ne rezy. Všetkým moc chutila.