Torta Minnie

Autor receptu: 5kaneugebauer

Naša Elinočka oslávila 2r. a kedže má rada Minnie, tak sa mamka realizovala :) Oslávenkyňa bola spokojná, čo ma veeeľmi tešilo :)

Suroviny

Postup

  1. 4 žĺtka vymiešame do penista so 4 PL práš.cukru. pridáme 4 PL múky s práškom do pečiva, 4 PL vody - pomiešame. Pridáme tuhý sneh so 4 bielkov a zapracujeme pomaly do cesta. Cesto vylejeme do okrúhlej formy vymastenej maslom. Tento postup opakujem 3x, kedže každý korpus si pečiem zvlášť. Preto aj to množstvo uvedené v surovinách :)
  2. Plnka čokoládová: v mlieku rozmiešame cukor, pridáme puding a varíme. Keď je z toho hustý puding pridáme nalámanú čokoládu, miešame pokiaľ sa nerozpustí. Necháme vychladnúť, potom mixérom vmiešame maslo. Plnka višňová: v šťave rozpustíme cukor, pridáme puding a varíme hustý puding. Necháme vychladnúť, potom mixérom vmiešame maslo.
  3. Vychladnutý korpus potrieme džemom, dáme čokoládovú plnku ( z tej si trocha odložíme aby sme vedeli potrieť vrch aj boky torty) ..dáme druhý korpus, tiež potrieme džemom, dáme višňovú plnku na ňu poukladáme višne a pritlačíme tretí korpus. Celú tortu potrieme plnkou a necháme postáť v chladničke.
  4. Urobíme si ozdoby, potiahneme hmotou a ozdobíme podľa svojej fantázie.