Špenátová torta

Torta Lesný mach (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Mali sme malú rodinnú oslavu a požiadavka bola niečo nové, čo som ešte nepiekla na oslavu, tak som si rozmyslela, že upečiem takúto tortu.

30 minút
príprava
55-60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Tu sú suroviny a baby špenát už rozmixovaný.
  2. Najprv som si rozmixovala špenát s citrónovou kôrou a šťavou, priliala som aj trochu oleja. Potom som vyšľahala vajíčka s kryštálovým cukrom do peny a pomaličky prilievala zbytok oleja, pridala som rozmixovaný špenát a po lyžiciach preosiatu múku s kypriacim práškom. Dobre premiešala a dala do formy (priemer 24 cm) vyložený papierom na pečenie. Rúru som si predhriala na 180 stupňov.
  3. Piekla som 55-60 minút, či je korpus upečený, treba skontrolovať špajdľou. Upečená - na vrchu popraskaná ale nevadí, ten sa skrojí a pomrví na vrch torty.
  4. Korpus necháme vo forme mierne vychladnúť potom vyberieme a necháme dôkladne vychladnúť. Zatiaľ si urobíme krém, čo je jednoduché. Mascarpone vyšľaháme s vanilkovým cukrom a vanilkovou arómou a máme hotovo. Po vychladnutí si najprv zrežeme vrch korpusu a dobre pomrvíme. Korpus si prekrojíme, na spodný plát dáme trochu lekváru aký doma máte a následne dve tretiny krému. Odložíme si zvlášť ešte 1 PL krému na zdobenie. Dáme druhý diel korpusu potrieme znovu jemne lekvárom a dáme druhý diel krému a na to dáme omrvinky.
  5. Tortu dáme do chladničky stuhnúť a ozdobíme ovocím. Žiaľ, prišli pre nás, tak som nestihla odfotiť tortu, len už rozkrojenú.
  6. No a na tanieriku takto vyzerá v reze ako vidíte aj na úvodnej foto.
  7. Je trochu iná ale naozaj výborná.