Limetková torta

Torta k narodeninám (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Maslový a limetkový krém záruka sviežej chuti. Potešenie pre Danielka...

12-14
porcií
120 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na svetlý korpus.
  2. Na tmavý korpus...
  3. Svetlý korpus: Bielky vyšľaháme do hustej peny, postupne po častiach pridávame vanilínový a kryštálový cukor. Šľaháme na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí. Následne zašľaháme postupne po jednom žĺtky, premiešame hneď pridáme striedavo olej a teplú vodu. Múku preosejeme a po lyžiciach pridávame do základu. Tortovú formu 24x24 cm boky vymastíme maslovým papierom, spodnú časť formy vyložíme papierom na pečenie. Rozotrieme pripravené cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 40- 45 minút.
  4. Tmavý korpus: Postup, ako v bode 1...
  5. Zmäknuté maslo izbovej teploty pokrájame na menšie kúsky.
  6. Maslový krém s bielou čokoládou: Bielu čokoládu rozpustíme nad parou, mierne necháme vychladnuť. Maslo vymiešame mixérom do hladka 5 minút, pridáme 2 PL mlieka izbovej teploty a následne preosiaty cukor. Zašľaháme na menších otáčkach mixéra. Nakoniec rozpustenú čokoládu, ktorú rýchlo zašľaháme.na vysokých otáčkach.
  7. Smotanu a limetkový prášok vyšľaháme do polotuha pridáme smetafix, zašľaháme.
  8. Korpusy prekrojíme na rovnaké polovice, spodný kakaový potrieme malinovým lekvárom a nanesieme maslový krém, uhladíme.
  9. Preložíme svetlú časť korpusu potrieme lekvárom rozotrieme limetkový krém, ktorý bude iba v strede torty! Zľahka pritlačíme postup a opakujeme, ukončíme svetlým korpusom.
  10. Vrch uhladíme do spojov cukrárskym vreckom nanesieme limetkový a maslový krém, uhladíme...
  11. Tortu vložíme do chladničky stuhnúť. Postupne ozdobíme podľa vlastnej fantázie ovocím.
  12. Danielko v akcií.
  13. Po ochutnávke...