Limetková torta
Torta k narodeninám (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Maslový a limetkový krém záruka sviežej chuti. Potešenie pre Danielka...
|
12-14 porcií |
120 minút príprava |
40-45 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na svetlý korpus.
- Na tmavý korpus...
- Svetlý korpus: Bielky vyšľaháme do hustej peny, postupne po častiach pridávame vanilínový a kryštálový cukor. Šľaháme na najvyššom stupni mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí. Následne zašľaháme postupne po jednom žĺtky, premiešame hneď pridáme striedavo olej a teplú vodu. Múku preosejeme a po lyžiciach pridávame do základu. Tortovú formu 24x24 cm boky vymastíme maslovým papierom, spodnú časť formy vyložíme papierom na pečenie. Rozotrieme pripravené cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 40- 45 minút.
- Tmavý korpus: Postup, ako v bode 1...
- Zmäknuté maslo izbovej teploty pokrájame na menšie kúsky.
- Maslový krém s bielou čokoládou: Bielu čokoládu rozpustíme nad parou, mierne necháme vychladnuť. Maslo vymiešame mixérom do hladka 5 minút, pridáme 2 PL mlieka izbovej teploty a následne preosiaty cukor. Zašľaháme na menších otáčkach mixéra. Nakoniec rozpustenú čokoládu, ktorú rýchlo zašľaháme.na vysokých otáčkach.
- Smotanu a limetkový prášok vyšľaháme do polotuha pridáme smetafix, zašľaháme.
- Korpusy prekrojíme na rovnaké polovice, spodný kakaový potrieme malinovým lekvárom a nanesieme maslový krém, uhladíme.
- Preložíme svetlú časť korpusu potrieme lekvárom rozotrieme limetkový krém, ktorý bude iba v strede torty! Zľahka pritlačíme postup a opakujeme, ukončíme svetlým korpusom.
- Vrch uhladíme do spojov cukrárskym vreckom nanesieme limetkový a maslový krém, uhladíme...
- Tortu vložíme do chladničky stuhnúť. Postupne ozdobíme podľa vlastnej fantázie ovocím.
- Danielko v akcií.
- Po ochutnávke...