Torta k narodeninám (fotorecept)

Autor receptu: rosaneta

Tortu som upiekla mojej kamoške k jej norodeninám.

14
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridávame vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s práš. do pečiva a kakaom. Pridáme do cesta a ešte vyšľaháme sneh z bielkov, ktorý zľahka zamiešame do cesta. Formu si vymastíme tukom a posypeme múkou. Dáme piecť na 180 stupňov 25 minút v elektric. trúbe. Po upečení korpus necháme vychládnuť a rozrežeme ho na 2 diely.
  2. Spodný diel natrieme džemom.
  3. Plnka č. 1 - orechová: Do hrnca dáme 1 dcl vody, pol balíčka vanilkového cukru, a 2 poliev.lyž. cukru. Povaríme. Potom dáme z ohňa preč a pridáme pomleté orechy, citr. kôru, aj rum môžeme - ako kto chce. Necháme vychládnuť a natrieme na korpus.
  4. Plnka č. 2 - vanilková: Z 2 vanilk.pudingov a mlieka a 3 lyžíc cukru uvaríme hustý puding. Miešame ho pokým sa nevychladí. Maslo vymiešame s prášk. cukrom. Potom postupne pridávame po lyžiciach puding do maslovej hmoty zamiešavame ,až nám vznikne plnka. Dáme ju na orechovú plnku.
  5. Rovnomerne ju rozotrieme a uhladíme.
  6. Prikryjeme s vrchným plátom a zatlačíme. Na vrch dáme cukrovú polevu., a ľubovoľne ozdobíme. Ja som použila aj šľahačku.
  7. A tu je už hotová torta.
  8. V reze.
  9. Porezaná na rezy - kúsky. Vyšlo z tejto dávky 14 kusov- rezov torty.