Torta k meninám

Autor receptu: mima78sered

Suroviny

Postup

  1. CESTO:vajicka si rozdelime na bielka a zltka....zltka vymiesame s prask.cukrom,ja ho davam od oka,lebo co chystam aj ochutnam...pridame 4 PL teplej vody a vyslahame mixerom.z bielkov si uslahame sneh..ja to robim naopak...do snehu pomaly pridavam vyslahane zltka,po troske muku zmiesanu s kypriacim praskom do peciva a so sodou bikarbonou..cesto musi byt jemne a vlacne....nie moc huste...formu si vymazem a vysypem struhankou..nikdy sa mi este nic neprilepilo...peciem na 170-180 stupnov asi 30-40min...po vychladnuti rozrezeme pilnikovym nozom na platy 2-3ks.kazdy plat potrieme jahodovym lekvarom aspon z jednej strany.
  2. PLNKA:takze ak polotovar,lebo nestihate,tak navod je napisany na obale...ta moja sa slahala mixerom vo 0,2l studeneho mlieka...ak pudingova:dame varit mlieko s van.cukrom,zl.klas si rozmiesame v hrnceku a vylejeme do mlieka,miesame,kym nam nezhustne..po dovareni vmiesame asi tretinu masla a dame vychladnut..po vychladnuti primiesame zvysne maslo..vznikne krem...platy torty si polozime na podnos,natrieme spodnu cast plnkou,zakryjeme platom a zase dame plnku a plat...nechame si troska plnky aj na potretie torty zvrchu a po bokoch a na pripadne nedostatky..tortu potrieme plnkou po bokoch aj zvrchu,zahladime pripadne nedostatky a dame vychladit na 2-3hod do chladnicky..ja si to chystam den vopred..
  3. CUKRIKOVY MARCIPAN:2 balicky cukrikov Marschmellows si dame do misky,pridame 4 PL kyselky do caju,ja pouzivam tekutu..vlozime do mikrovlnky asi tak na 2-3min,zalezi ako vam ohrieva..cukriky musia byt napucane!!!!praskovy cukor si preosejeme a vmiesavame ho do tych roztopenych cukrikov.pozor moze to palit..ja to robim rucne,cukor dosypavame dovtedy,kym sa nam nezacne cesto z cukrikov odlepovat z ruk.po vypracovani by malo byt jemne,mne pripomina listkove cesto.ak chcete marcipan farbit,treba pridat troska potravinarskeho farbiva uz pri vkladani do mikrovlnky...podsypavame pri valkani solamylom a ozdobky si vykrojime formickami..lepime ich troskou vody a stetcom.
  4. marcipan si vyvalkame valcekom asi tak na 3-4mm,nezabudneme ho podsypat solamylom,aby sa nam neprilepil.prelozime si ho na valcek a opatrne ho polozime na tortu..jemne pritlacime a odstavajuci marcipan odrezieme...zehlickou na marcipan vyhladime a okraje zarovname..pri zdobeni mozeme popustit uzdu svojej fantazie...