Torta k Danielkiným narodeninám (fotorecept)

Autor receptu: valeri

Moje slniečko oslávilo už 3 rôčky, tak som mu upiekla tortičku

Postup

  1. Ušľahala som tuhý sneh z bielkov, pridala žĺtka, znovu prešľahala a nakoniec som zľahka vmiešala nastrúhané gaštanové pyré. Upiekla som 2 korpusy, okrúhly - priemer 24 cm a druhý-telo slniečka v menšej miske vyloženej alobalom, priemer asi 15 cm. Korpusy môžu byť aj iné - podľa chuti
  2. Po vychladnutí som ich obidva niťou prekrojila priečne na 3 časti
  3. Medzitým som si uvarila krémy. Do vody som vmiešala cukor a kakao a za stáleho miešania uvarila na niť.
  4. Druhý krém je klasicky uvarený vanilkový puding, ale len v 3 dl mlieka.
  5. Krémy museli vychladnúť za občasného miešania vychladnúť. Zatiaľ som vyšľahala maslo s cukrom dopeny, pridala krém a šľahačom som ho vyšľahala úplne najemno.
  6. Z obidvoch korpusov som jednu časť natrela džemom, kakaovým krémom a nato som naukladala banány.
  7. Položila navrch druhú čast korpusu, aj tú som natrela džemom, bielym krémom a poukladala som scedené a na plátky nakrájané broskyne.
  8. prikryť treťou časťou, trošku zaťažiť a odložiť na 3-4 hod do chladničky. Po stuhnutí som spodný diel torty poliala čokoládou, takto som ju dostala z plechu na tácku - položiť ju horednom na tortu a otočiť - tácka dole, plech hore.
  9. Vrchny som obalila do marcipánu, ktorý som pripravila podľa http://varecha.pravda.sk/recepty/falosny-marcipan/30026-recept.html. Marcipán som rozdelila na 3 časti, veľkú, menšiu a malú. Najväčší kus som zafarbila na žlto, menší na oranžovo a najmenší kúsok na bledomodro. Rozvaľkala som si ho medzi fóliami
  10. a obalila som vrchnú časť torty.
  11. toto budú lúče. Toto isté som urobila aj s oranžovým
  12. a naukladala som ich čokoládový spodok, čokoláda už bola stuhnutá.
  13. Potom už len položiť slniečko
  14. a čokoládovou polevou nakresliť tvár, z bledomodrého vykrojiť očká, z červených zvyškov odložených z minulej tory urobiť jazyk a líčka.
  15. Ešte som zabudla na obláčiky po obvode torty :-).
  16. S poťahovou hmotou som robila len druhýkrát a aj to vidno :-(, preto torta nie je dokonalá, ale maličká mala z nej radosť. Toto bola pred 2 mesiacmi prvá, vnúčikovi na prvé narodeniny. Ospravedlňujem sa, že nie je foto z odkrojenej porcie, ale na to sme úplne zabudli :-)