Torta hrniec (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Tortičku som pripravila pre svokru, ktorá mala narodeniny a keďže veľa varí tak som jej upiekla hrniec :)))

45 minút
na 190 °C

Postup

  1. Upečieme si korpus v okrúhlej tortovej forme (24 cm), najprv zo 6 vajíčok potom zo 4 vajíčok. Korpusy necháme vychladnúť a prekrojíme zo 6 vajíčok 3 krát, tak dostaneme 4 korpusy, zo 4 vajíčok 2 krát tak dostaneme 3 korpusy.
  2. Krém: Kryštálový cukor a vajíčka dáme variť nad paru a neustále šľaháme metličkou. Vajíčková zmes je hotová a krásne hustá. Do misky si dáme čokoládu na varenie nalámané na kocky a pridáme uvarenú vajíčkovú zmes, počkáme kým sa čokoláda roztopí, potom zamiešame a pridáme maslo a vyšľaháme. Krém natrieme na spodný korpus...
  3. ...poukladáme nakrájané banány...
  4. ...banány zakryjeme krémom...
  5. ...na krém položíme ďalší korpus, trošku pritlačíme, takto postupujeme...
  6. ...na predposledný korpus natrieme krém banány na okraj torty nakrájame na tenšie a na stred dáme hrubšie nakrájané banány aby stred bol trošku vyšší ako okraje...
  7. ...banány potrieme krémom...
  8. ...na krém položíme posledný korpus...
  9. ...celú tortu potrieme krémom, a dáme do chladničky stuhnúť.
  10. Poťahovaciu hmotu vyvaľkáme a poťiahneme tortu, uhladíme a zbytky odrežeme.
  11. Z poťahovej hmoty si vymodelujeme okraj pokrievky, držiak pokrievky, uši hrnca, soľničku, koreničku, varešku, papriku, mrkvy, petržlen, strúčik cesnaku, cibuľu, hrášok a čierne korenie celé a dosku na krájanie ( chýba z fotky).
  12. Okraj pokrievky som nastriekala na čierno, držiak pokrievky na červeno, soľničku a koreničku na hnedo, varešku na sveto hnedú, papriku na červeno, zeleno, mrkvy na oranžovo (a s čiernym vyznačíme záhyby), petržlen len s čiernym vyznačíme záhyby, strúčik cesnaku štetcom trošku natrieme na fialovo, zmiešala som farbu žltú a hnedú a nastriekala som cibuľu, dosku som striekala na svetlo hnedú.
  13. Na bok hrnca som namaľovala jablko a hrušku.
  14. Hotová tortička hrniec.
  15. K torte som pridala zeleniny :)))
  16. Oslávenkyňa s tortou.


    Moji svokrovci.


    Rez torty.