Torta futbalové ihrisko (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

môjmu synčekovi k jeho tretím narodeninám :-)))

Suroviny

Postup

  1. VEĽKOSŤ PLECHU : 23x29 cm Cesto 1 : vyšľaháme bielka, zašľaháme cukor, žĺtka a nakoniec pridáme múku s práškovým cukrom. Toto cesto rozdelíme na polovicu a každú pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie. Cesto 2 : Vyšľaháme bielka, zašľaháme cukor, žĺtka, múku s práškom do pečiva a nakoniec pridáme 2 PL kakaa. Pečieme na plechu vyslaným papierom na pečenie. Plnka 1 Tvarohová : Vymiešame maslo s cukrom, postupne vmiešame tvaroh s nastúhanou citrónovou kôrou.
  2. Plnka 2 Karamelová s kúskami čokolády : Cukor rozpustíme na karamel, zalejeme polovicou mlieka
  3. a v druhej polke mlieka rozmiešame zlatý klas. Keď už mlieko skoro vrie vylejeme zmes so zlatým klasom chvíľku povaríme. Necháme vychladnúť.
  4. Vymiešame si maslo alebo heru a postupne zapracujeme karamelový puding.
  5. Vmiešame pomleté piškóty a nastúhanú čokoládu.
  6. Plnka 3 Tvarohovo-šľahačková : V miske si vymiešame tvaroh s cukrom. Do 100 ml vody dáme želatínu a necháme napučať ( želatínu pripravujeme podľa daného návodu ), po 10 minútach ju jemne zohrejeme a vmiešame do tvarohu. Na záver do tvarohu vmiešame vyšľahanú šľahačku.
  7. Kiwi želatína : Do 500 ml vody dáme kiwi šumienku a poriadne rozmiešame. Polovicu dáme do hrnca a privedieme skoro k varu. Potom vmiešame zlatý klas rozhabarkovaný vo zvyšku kiwi tekutiny a povaríme. Na záver pridáme 1 vanilkový cukor ( kto má rád sladké tak pridá aj trochu cukru, ja som to chcela kyselkavé ).
  8. Postup : Cesto 1 natrieme džemom a následne tvarohovým krémom. Priložíme kakaovým cestom, ktoré natrieme karamelovým krémom a opäť priložíme bledé cesto. Natrieme Tvarohovo šľahačkovým krémom na ktorý poukladáme nakrájané kiwi. Zalejeme Kiwi želatínou a necháme vychladnúť.
  9. Ozdobíme tortu a pripravíme si šmolkov. Aby boli rozdielny tak niektorých si farebne rozlíšime, namaľujeme im čapičky potravinárskym farbivom rozrobeným vo vode. Na tortu ich pripevníme pomocou špáratka.
  10. Prierez torty...
  11. Kúsok tortičky pre oslávenca, ktorý chcel na nej apapť aj taťku šmolka :-)
  12. Oslávenec :-))))