Torta Charlotte royale

Autor receptu: piglin

jednoducho úžasná torta...

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Postup

  1. ŽĹtka z 5 vajec dobre vymiešame s cukrom, pidame múku a kypriaci prášok, postupne zľahka vmiešame vyšľahané bielky. Upečieme piškótový korpus v plechui vystlanom papierom na pečenie, ešte horúci korpus zvinieme. Roládu natrieme jahodovým džemom a pokrájame na tenké plátky.
  2. 3 žĺtka dobre vymiešame s cukrom a vanilkou, na miernom ohni varíme do zhustnutia. Do vychladnutého krému zamiešame vyšľahanú smotanu a želatínu.
  3. Väčšiu misu vystelieme potravinovou fóliou, vyložíme pokrájanou roládou, cca. 1/3 odložíme na zakrytie. Vlejeme plnku, poukladáme zvyšné rolky, necháme odležať cca. 6 hodín. Hotovú tortu vyklopíme z misky, dozdobíme šľahačkou podľa chuti.