Torta Becherovka

Autor receptu: holm

Ahojte. Varechu sledujem pravidelne a zbieram z nej inšpirácie pre moje varenie,či pečenie. Dnes som sa rozhodla sem prispieť i ja - narodeninová torta pre syna.

40-45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mramorový korpus: Ja som robila z dvojitej dávky. Ušľahám bielky s 1/2 cukru na tuhý sneh. V druhej miske si vyšľahám žĺtka s druhou 1/2 cukru, postupne pridám olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka zamiešam tuhý sneh. Tretinu cesta dám späť do misky od snehu a pridám kakao (dávala som už aj mleté orechy,mandle). Do formy na tortu, menší plech vložím papier na pečenie a boky vymastím maslom a potom vysypem kokosom. Do stredu formy vrstvím cesto v pomere: 1 lyžica kakaové cesto a na to 2 lyžice svetlé cesto. Postup opakujem-nič nepremiešavam.
  2. Plnka: 4 vajcia, 2 lyžice kakao, 150g čokoláda (mala som 60%), dala som asi 5 lyžíc prášk.cukor. Všetko som to vymiešala vo vodnom kúpeli. Po vychladnutí som pridala 375g masla.
  3. Korpus som rozkrojila, potrela ovocím -mala som zmrazené ríbezle a maliny- nechala som ich prejsť varom, pridala trochu rumu a tiež som ich trošku rozmixovala (náhrada džemu, ktorý u nás moc nemusíme) a potom plnkou, tiež i vrch torty. Poťahovala som hmotou K2.