Pizza buchty
Top pizza buchty (fotorecept)
Autor receptu: sniperpes
Pizza buchty zo skvelého cesta, ktoré vydržia mäkké aj 5 dní. Robil som dvojitú dávku a vyšlo mi cca 60 ks.* Foto sú robené počas pečenia, takže sorry za bordel :)))
60 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Spravíme si kvások. Do teplého mlieka pridáme cukor a droždie. Necháme postáť na teplom mieste cca 10 minút.
- Do misy dáme múku, soľ, oregano a premiešame. Vlejeme olej a kvások.
- A spracujeme vláčne cesto, postupne dolievame podľa potreby teplú vodu, cca 300 ml.
- Po cca 30 minútach kysnutia som vybral cesto a rozdelil ho na 4 časti, ktoré som ešte nechal podkysnúť. Na foto sú len 3, jedno som už spracoval :)
- Každý bochník cesta som rozvaľkal na hrúbku maximálne 1 cm.
- Nakrájal na štvorčeky, potrel kečupom a začal plniť. Šunka, šampiňóny, kukurica, štipka pizza korenia a navrch syr.
- Zabalíme do bochníčkov smerom do vrchu a dáme piecť na 200 stupňov na približne 30 minút. Záleží od rúry, každá je iná...
- Dobrú chuť. PROSÍM o spätnú väzbu vďaka.