Pizza buchty

Top pizza buchty (fotorecept)

Autor receptu: sniperpes

Pizza buchty zo skvelého cesta, ktoré vydržia mäkké aj 5 dní. Robil som dvojitú dávku a vyšlo mi cca 60 ks.* Foto sú robené počas pečenia, takže sorry za bordel :)))

60
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Spravíme si kvások. Do teplého mlieka pridáme cukor a droždie. Necháme postáť na teplom mieste cca 10 minút.
  2. Do misy dáme múku, soľ, oregano a premiešame. Vlejeme olej a kvások.
  3. A spracujeme vláčne cesto, postupne dolievame podľa potreby teplú vodu, cca 300 ml.
  4. Po cca 30 minútach kysnutia som vybral cesto a rozdelil ho na 4 časti, ktoré som ešte nechal podkysnúť. Na foto sú len 3, jedno som už spracoval :)
  5. Každý bochník cesta som rozvaľkal na hrúbku maximálne 1 cm.
  6. Nakrájal na štvorčeky, potrel kečupom a začal plniť. Šunka, šampiňóny, kukurica, štipka pizza korenia a navrch syr.
  7. Zabalíme do bochníčkov smerom do vrchu a dáme piecť na 200 stupňov na približne 30 minút. Záleží od rúry, každá je iná...
  8. Dobrú chuť. PROSÍM o spätnú väzbu vďaka.