« Naspäť na tento recept

Tofu v medovo-zázvorovej marináde s quinoa šalátom verzia na vytlačenie



Autor receptu: lunter

Postup receptu

Tofu vyberieme z obalu a vysušíme papierovou utierkou. Dva kusy tofu prekrojíme na 4 rovnaké trojuholníky.

V miske zmiešame sójovú omáčku s medom, zázvorom a olivovým olejom. V zmesi tofu marinujeme asi 30 minút z každej strany. Tofu spolu s marinádou opečieme na panvici, každú stranu asi 3 - 4 minúty na miernom plameni.

Na ďalšej panvici na rozohriatom olivovom oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme zeleninový vývar, privedieme k varu, pridáme quinou a pomaly varíme približne 10 minút (počas varenia môžeme podľa potreby pridať vodu). Do quinoy pridáme umyté, osušené ružičky kelu a varíme ďalších 20 minút.

Opekané tofu podávame so šalátom z guinoy a kelu, ktorý môžeme poliať marinádou.

Suroviny




2
porcie
65
minút
príprava
40
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist