Tofu torta

Autor receptu: zuzananoskova

Ak máte radi tofu, doporučujem urobiť túto tortu. Je lahodná, zdravá a určite poteší každého oslávenca ;-) Skvelé je, že je "univerzálna" a bude taká aký jogurt a ovocie použijete :-)

12
porcií
30-40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Na korpus som použila 90g celozrnnej pšeničnej múky a 30g múky pohánkovej. K tomu 5g prášku do pečiva a 20g strúhaného kokosu. Pridala som 60ml teplej vody, 2PL olivového oleja a 5PL agáve. Zmes som premiešala a dala do chladničky odstáť, kým som urobila plnku.
  2. Na plnku som na jemno nastrúhala 2 ks bieleho tofu (spolu 420g), pridala 50ml limetkovej šťavy aj s dužinou (nabudúce pridám viac, limetky nám v "kréme" bolo málo), 1dl sójového mlieka, 1PL Gustinu a 7PL agáve. Spolu som vyšľahala, plnka má byť riedšej konzistencie.
  3. Tortovú formu som vymazala flórou (už nepoužívam, takže maslom alebo s Alsan bio) a vysypala hladkou múkou. Nachystaný korpus som opatrne - jemne uhladila rukou na dno formy a naň som vyliala plnku. Tortu som piekla vo vyhriatej rúre na 170°C 40 minút. Nabudúce ju budem piecť kratšie, "trolilinka" spodok prihorel. Keď vychladla, formu som prikryla tanierom a dala na noc do chladničky.
  4. Vrch bol jemne "popraskaný", čo vôbec nevadilo, pretože som naň natrela jogurt a dozdobila ovocím (podľa jogurtu).
  5. Na túto tortu som použila sójový jogurt pomarančový s roibosom a na ozdobu pomaranče.
  6. Torta je naozaj výborná :-)
  7. Dobrú chuť :-)
  8. Toto je tiež tofu torta, avšak s limetkovým sójovým jogurtom, limetkou a lístkami medovky.
  9. Provamel sójový jogurt - majú ho v rôznych príchutiach.