Tofu so zmesou piatich korení a jemne sladko-kyslou zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: tornadolue

Nový wok si pýtal presne tento recept z tofufortwo.net.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si namarinujeme tofu. Tofu rozkrájame na plátky hrubé asi 1 cm, zabalíme do kuchynskej utierky a jemne z neho vytlačíme tekutinu.
  2. Potom tofu nakrájame na kúsky, aké sa nám páčia. Zmiešame všetky suroviny na marinádu, zalejeme ňou tofu, premiešame a na 3 hodiny odložíme do chladničky. Zmes piatich korení je čínska zmes sečuánskeho korenia, feniklu, badiánu, škorice a klinčekov. Ryžový ocot som nemala, tak som šupla do marinády môj obľúbený umeocot.
  3. Pripravíme si zeleninu. Nakrájame si mrkvu, papriku, cibuľu (tú na mesiačiky). Brokolicu rozoberieme a blanšírujeme.
  4. Rozpálime si olej vo woku a opečieme tofu. Vyberieme ho a odložíme na teplé miesto.
  5. Potom opečieme zeleninu. Najskôr hodíme do woku cibuľu, po niekoľkých minútach mrkvu. Po ďalších dvoch minútkach môžeme pridať brokolicu a papriku.
  6. Keď je zelenina opražená pridáme omáčku, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií potrebných na prípravu omáčky. Ja som použila sójovú omáčku Shoyu (rovnakú aj na marinádu).
  7. Omáčku nalejeme do woku, zmiešame so zeleninou a po 15 sekundách vypneme. Nakoniec pridáme opečené tofu.
  8. Jedlo je príjemne pikantné a veľmi nám chutilo s hnedou ryžou.