Tofu so zmesou piatich korení a jemne sladko-kyslou zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: tornadolue
Nový wok si pýtal presne tento recept z tofufortwo.net.
Postup
- Najskôr si namarinujeme tofu. Tofu rozkrájame na plátky hrubé asi 1 cm, zabalíme do kuchynskej utierky a jemne z neho vytlačíme tekutinu.
- Potom tofu nakrájame na kúsky, aké sa nám páčia. Zmiešame všetky suroviny na marinádu, zalejeme ňou tofu, premiešame a na 3 hodiny odložíme do chladničky. Zmes piatich korení je čínska zmes sečuánskeho korenia, feniklu, badiánu, škorice a klinčekov. Ryžový ocot som nemala, tak som šupla do marinády môj obľúbený umeocot.
- Pripravíme si zeleninu. Nakrájame si mrkvu, papriku, cibuľu (tú na mesiačiky). Brokolicu rozoberieme a blanšírujeme.
- Rozpálime si olej vo woku a opečieme tofu. Vyberieme ho a odložíme na teplé miesto.
- Potom opečieme zeleninu. Najskôr hodíme do woku cibuľu, po niekoľkých minútach mrkvu. Po ďalších dvoch minútkach môžeme pridať brokolicu a papriku.
- Keď je zelenina opražená pridáme omáčku, ktorú sme pripravili zmiešaním všetkých ingrediencií potrebných na prípravu omáčky. Ja som použila sójovú omáčku Shoyu (rovnakú aj na marinádu).
- Omáčku nalejeme do woku, zmiešame so zeleninou a po 15 sekundách vypneme. Nakoniec pridáme opečené tofu.
- Jedlo je príjemne pikantné a veľmi nám chutilo s hnedou ryžou.