Tofu s mätovo - pistáciovou kôrkou (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- V mixéri nahrubo nasekáme pistácie.
- Pripravíme si lístky mäty. Ak sú väčšie trochu ich nasekáme.
- Preložíme do mixéra k pistáciam. Pridáme cesnak, soľ, čierne korenie a olivový olej. Krátko premixujeme a dochutíme citrónovou šťavou.
- Tofu si vopred uložíme medzi utierky, zaťažíme a necháme postáť aspoň pol hodinu. "Odšťavené" tofu nakrájame na jednotlive porcie.
- Pistáciovo - mätovú zmes navrstvíme na tofu. Ak máme čas, prikryjeme fóliou a necháme tofu v chladničke hodinu marinovať. Nie je to však nutné. Tofu pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 10 minút. Posledné 2 minúty som rúru prepla na gril.