Tmavý čokoládový koláč
Autor receptu: decatherine
Skvelý pre milovníkov horkej čokolády :)
40 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Koláčovú formu s priemerom CCA 20 cm vymastíme maslom. V nádobe zmiešame múku, kakao, práškový cukor, soľ a maslo. Spracúvame, kým sa nám nevytvorí jemná mrvenička. Pridáme žĺtok, mlieko a vymiesime pevné cesto.
- Cesto rozvaľkáme a opatrne ho vložíme do formy na pečenie. Vyhladíme ho a vyčnievajúce kúsky odrežeme. Prikryjeme papierom na pečenie, niečim ho priložíme a odložíme na 30 minút do chladničky.
- Cesto vyberieme a dáme piecť na 190°C 15 minút. Papier aj "ťažítko" odložíme a dopečieme ešte asi ďalších 5 minút.
- Plnku si pripravíme tak, že necháme prevariť smotanu, do ktorej vložíme nalámanú čokoládu a pridáme rum. Všetko miešame, kým sa čokoláda neroztopí a dôkladne sa nám všetko nespojí.
- Plnkou potrieme upečený koláč a dáme do chladničky asi na 3 hodiny. Ozdobíme, ako sa nám páči :)