Tiramisu (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Recept pochádza z internetu.Počas krátkej doby som toto tiramisu robil trikrát a postup práce tohoto receptu zvládne hocikto.

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s kryštálovým cukrom postavíme na tepelný zdroj a za neustáleho miešania zohrejeme zmes zhruba na 80 C a potom dielo ihneď z ohniska odstavíme.Pri nedodržaní tejto teploty hrozí fiasko toho, že zo suroviny môže byť ľahko sladká praženica.Kto sa ,, bojí" tohoto úkonu, tak nech si vyšľahá vajcia nad parou.
  2. Zohriatu vaječnú zmes ešte za tepla vyšľaháme do peny. Pokračujeme tým, že približne štvrtinu vaječnej peny primiešame varechou k mascarpone, ktoré sme predošle pofŕkali vanilkovou esenciou.Všetky suroviny musia mať približne rovnakú teplotu.To značí, že mascarpone som mal pri izbovej teplote asi 2 hodiny.
  3. K mascarpone primiešame aj zostatok vaječnej peny.Krém miešame, len tak varechou.(metličkou) Na obrázku máte možnosť vidieť už hotový krém na tiramisu.
  4. Do kávy s rumovou arómou potom rýchlo namáčame piškóty z oboch strán.Vy k tejto,, akcii " kľudne môžete použiť amareto likér, alebo nejaký dobrý rum.Som abstinent, takže som musel recept trochu zmeniť.
  5. Ďalej nasiaknuté piškóty poukladáme na plech.
  6. Piškóty zakryjeme krémom a začneme ukladať druhú vrstvu, no ukladáme ich už zvysle a nie vodorovne.
  7. Nanesieme krém aj na druhù radu piškót.Hotové dielo potom umiestnime na hodinku do chladničky.Po vybratí z chladničky naukladáme na krém pásiky papiera.Nastrihal som ich z papiera na pečenie.Pokračujeme posypom kakaa cez sitko s malými otvormi a hotové tiramisu dáme do chladničky na minimálne 12 hodín.
  8. Recept je variabilný.Môžete použiť napr.aj o niečo viac piškót, podľa vášho uváženia.