Tiramisu (fotorecept)

Autor receptu: janka1710

8
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
  2. Šľahačku vyšľaháme.
  3. Do vyšľahaných žĺtkov postupne pridávame mascarpone a šľahačku. Šľaháme pomaly, lebo mascarpone sa zvykne zraziť.
  4. Na dno plechu (v mojom pripade jenska misa) si naukladáme tesne vedľa seba piškóty. Každý potrieme uvarenou kávou zmiešanou s amarettom (môžme použiť aj rum). Na piškóty nalejeme polku krému a rovnomerne rozotrieme. Takto spravíme aj "druhé poschodie":)
  5. Navrch dáme zvyšnú časť krému. S miskou opatrne zatraseme, aby sa krém dostal aj do medzier.
  6. Vrch posypeme kakaom a prikryjeme alobalom a dáme zachladiť na pár hodín do chladničky.