Tiramisu (fotorecept)
Autor receptu: janka1710
Postup- Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny.
- Šľahačku vyšľaháme.
- Do vyšľahaných žĺtkov postupne pridávame mascarpone a šľahačku. Šľaháme pomaly, lebo mascarpone sa zvykne zraziť.
- Na dno plechu (v mojom pripade jenska misa) si naukladáme tesne vedľa seba piškóty. Každý potrieme uvarenou kávou zmiešanou s amarettom (môžme použiť aj rum). Na piškóty nalejeme polku krému a rovnomerne rozotrieme. Takto spravíme aj "druhé poschodie":)
- Navrch dáme zvyšnú časť krému. S miskou opatrne zatraseme, aby sa krém dostal aj do medzier.
- Vrch posypeme kakaom a prikryjeme alobalom a dáme zachladiť na pár hodín do chladničky.
|