Pečená ryba

Tilapia so zeleninou a zemiakovo-mrkvovým pyré

Autor receptu: ferno

Kvôli pečeňovej diéte som pri varení nepoužil žiadny tuk. Na to treba mať ale kvalitnú teflonovú panvicu, aby sa jedlo nepripálilo. Kto diétu držať nemusí maslo, či olivový olej použiť môže ?

Suroviny

Postup

  1. Na pyré uvaríme v osolenej vode ošúpané a pokrájané zemiaky a mrkvu.
  2. Filety tilapie osušíme a okoreníme korením na ryby. Na panvici na sucho opečieme z každej strany. Vyberieme a udržujeme teplé.
  3. Na panvicu dáme nakrájanú zeleninu okrem špenátu. Cuketu a fenikel pokrájané na pásiky, šampiňóny na kolieska. Posolíme a podusíme, neustále miešame.
  4. Keď je zelenina mäkká, pridáme špenát. Premiešame a ešte krátko podusíme.
  5. Keď sú zemiaky a mrkva mäkké, scedíme ich a rozpučíme ich pučidlom. Pridáme maslo a mlieko a ručným mixérom vymiešame na pyré. Dochutíme.