Pečená ryba
Tilapia so zeleninou a zemiakovo-mrkvovým pyré
Autor receptu: ferno
Kvôli pečeňovej diéte som pri varení
nepoužil žiadny tuk. Na to treba mať ale
kvalitnú teflonovú panvicu, aby sa jedlo
nepripálilo. Kto diétu držať nemusí
maslo, či olivový olej použiť môže ?
Postup
- Na pyré uvaríme v osolenej vode ošúpané a pokrájané zemiaky a mrkvu.
- Filety tilapie osušíme a okoreníme korením na ryby. Na panvici na sucho opečieme z každej strany. Vyberieme a udržujeme teplé.
- Na panvicu dáme nakrájanú zeleninu okrem špenátu. Cuketu a fenikel pokrájané na pásiky, šampiňóny na kolieska. Posolíme a podusíme, neustále miešame.
- Keď je zelenina mäkká, pridáme špenát. Premiešame a ešte krátko podusíme.
- Keď sú zemiaky a mrkva mäkké, scedíme ich a rozpučíme ich pučidlom. Pridáme maslo a mlieko a ručným mixérom vymiešame na pyré. Dochutíme.