Pečená ryba
	        Tilapia so zeleninou a zemiakovo-mrkvovým pyré
	        Autor receptu: ferno
	         
	        
	        Kvôli pečeňovej diéte som pri varení  
nepoužil žiadny tuk. Na to treba mať ale 
kvalitnú teflonovú panvicu, aby sa jedlo 
nepripálilo. Kto diétu držať nemusí 
maslo, či olivový olej použiť môže ?
Postup
- Na pyré uvaríme v osolenej vode ošúpané a pokrájané zemiaky a mrkvu.
- Filety tilapie osušíme a okoreníme korením na ryby. Na panvici na sucho opečieme z každej strany. Vyberieme a udržujeme teplé.
- Na panvicu dáme nakrájanú zeleninu okrem špenátu. Cuketu a fenikel pokrájané na pásiky, šampiňóny na kolieska. Posolíme a podusíme, neustále miešame.
- Keď je zelenina mäkká, pridáme špenát. Premiešame a ešte krátko podusíme.
- Keď sú zemiaky a mrkva mäkké, scedíme ich a rozpučíme ich pučidlom. Pridáme maslo a mlieko a ručným mixérom vymiešame na pyré. Dochutíme.