Kokosová polievka

Thajská kokosová polievka „Tom Kha Kai“

Autor receptu: shanshi

10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zmiešané sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody. Ošúpeme cibuľu a na jemno nasekáme. Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky.
  2. Kokosové mlieko dáme variť s kuracím vývarom do hrnca. Cibuľu s kuracím mäsom a hubami pridáme do polievky. Dochutíme citrónovou trávou, nasekanými čili papričkami a kafirovými listami, všetko spolu povaríme 15 minút na miernom ohni. V hotovej polievke vylúhujeme krevety približne 5 minút.
  3. Koriander jemne nadrvíme. Polievku ochutíme rybacou omáčkou a ozdobenú koriandrom podávame horúcu.
  4. Shan'shi Tip: Kafirové listy nie sú vždy ľahko dostupné, je možné ich nájsť v ázijských obchodoch. Prípadne je možné použiť ako náhradu citrón, ktorého chuť je veľmi podobná.