Kokosová polievka
Thajská kokosová polievka „Tom Kha Kai“
Autor receptu: shanshi
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Zmiešané sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody. Ošúpeme cibuľu a na jemno nasekáme. Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky.
- Kokosové mlieko dáme variť s kuracím vývarom do hrnca. Cibuľu s kuracím mäsom a hubami pridáme do polievky. Dochutíme citrónovou trávou, nasekanými čili papričkami a kafirovými listami, všetko spolu povaríme 15 minút na miernom ohni. V hotovej polievke vylúhujeme krevety približne 5 minút.
- Koriander jemne nadrvíme. Polievku ochutíme rybacou omáčkou a ozdobenú koriandrom podávame horúcu.
- Shan'shi Tip: Kafirové listy nie sú vždy ľahko dostupné, je možné ich nájsť v ázijských obchodoch. Prípadne je možné použiť ako náhradu citrón, ktorého chuť je veľmi podobná.
|