Termix podľa Kuku

Autor receptu: kukulienka71

Ten termix mi nedal pokoj...pátrala som po zložení toho spred pár desiatok rokov, experimentovala som s chuťami a tu je výsledok. Hádam sa nikto neurazí, ak pridám svoju verziu, nech je z čoho vyberať:-P

3
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Chute našeho detstva sa dnes hľadajú veľmi ťažko, nič už totiž nie je také, aké bývalo:-( Z Termixov som mala najviac rada čokoládový, skúsila som napodobniť tú horkastú, nepresladenú chuť. Do misky som vyklepla jemný tvaroh z kelímka, keďže nemá dosť výraznú chuť, primiešala som trochu kyslej smotany. Ak nájdete kyselkavý tvaroh, smotanu nemusíte pridávať. Prisypala som práškový cukor, štipku soli a čokoládu nalámanú na kúsky a roztopenú vo vodnom kúpeli. Masu som poriadne premiešala metličkou.
  2. K správnej konzistencii som potrebovala želatínový stužovač so zemiakovým škrobom, tento od Dr. Oetkera používam aj do tvarohových plniek v zákuskoch.
  3. Presnú polovicu obsahu sáčku som vsypala do pol deci studenej vody, rýchlo metličkou prešľahala a vzápätí som ju vmiešala do tvarohovej masy, lebo rýchlo rôsolovatie. Celú hmotu som poriadne premiešala a nechala vychladiť asi 3 hodiny. Z uvedených surovín mi vyšli 3 porcie. Budem rada, ak aj túto verziu vyskúšate a napíšete mi svoje postrehy.