Husacia pečeň

Terina z husacej pečene s jablkami, lieskovcami a ryžovým čipsom

Autor receptu: redakcia

5
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 40 °C

Suroviny

Postup

  1. Husaciu pečeň necháme pri izbovej teplote „povoliť“, rozrežeme ju a odstránime žilky. Potom ju prepasírujeme cez jemné sitko a dochutíme soľou, cukrom, prilejeme brandy a okoreníme. Dobre premiešame.
  2. Pripravenú zmes dáme do formy a pečieme pri 40 stupňoch 40 minút. Necháme vychladnúť, aby terina stuhla.
  3. Terinu ozdobíme jablkami, nasucho opraženými lieskovcami, malinami, čučoriedkami a ryžovým čipsom. Ten urobíme vypražením ryžového papiera, ktorý môžeme obaliť v cviklovom prachu. Podávame s chlebom opečeným na grile alebo opečeným toastovým chlebom.