Teplý cestovinový šalát s mrkvou, cesnakom a klíčkami fazule Mungo (fotorecept)

Autor receptu: sandra

Ako som tak brázdila supermarket, a opäť tuho premýšľala čo doma navariť, zočila som sterilizované klíčky fazule Mungo. A nápad bol na svete, teda spomienka. Kedysi tento šalát pripravovala na studeno naša kamoška Janka pri grilovačkách. Vždy mala naložených tristo druhov mäsa, sedemsto druhov zeleniny a k tomu pripravených asi tisícstotristo (to mám od sovky62) druhov šalátov. A toto bol jeden z nich. Nebolo mi treba nič iné, tento šalát som mohla ládovať do puknutia :-).

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si všetky suroviny. Olej na obrázku je panenský, treba však použiť obyčajný olivový olej na varenie.
  2. Vo vode uvaríme cestoviny.
  3. Na olivovom oleji trochu opražíme prelisovaný cesnak.
  4. Pridáme na tenučko nakrájanú mrkvu na kolieska a krátko opražíme, aby trochu zmäkla. Čím tenšie bude mrkva nakrájaná, tým skôr bude mäkšia. Nesmie byť úplne mäkká, pod zubami by mala pekne chrumkať.
  5. Pridáme klíčky fazule Mungo a chvíľočku popražíme s mrkvou.
  6. Nakoniec pridáme uvarené cestoviny, premiešame, dosolíme podľa chuti a chvíľku všetko spolu prehrejeme.
  7. Podávame teplé, posypané syrom Grana Padano, alebo parmezánom, prípadne na studeno ako ľahký šalát, vhodný napríklad pri grilovačkách. Dobrú chuť! :-)