Teplý cestovinový šalát s mrkvou, cesnakom a klíčkami fazule Mungo (fotorecept)
Autor receptu: sandra
Ako som tak brázdila supermarket, a opäť tuho premýšľala čo doma navariť, zočila som sterilizované klíčky fazule Mungo. A nápad bol na svete, teda spomienka. Kedysi tento šalát pripravovala na studeno naša kamoška Janka pri grilovačkách. Vždy mala naložených tristo druhov mäsa, sedemsto druhov zeleniny a k tomu pripravených asi tisícstotristo (to mám od sovky62) druhov šalátov. A toto bol jeden z nich. Nebolo mi treba nič iné, tento šalát som mohla ládovať do puknutia :-).
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si všetky suroviny. Olej na obrázku je panenský, treba však použiť obyčajný olivový olej na varenie.
- Vo vode uvaríme cestoviny.
- Na olivovom oleji trochu opražíme prelisovaný cesnak.
- Pridáme na tenučko nakrájanú mrkvu na kolieska a krátko opražíme, aby trochu zmäkla. Čím tenšie bude mrkva nakrájaná, tým skôr bude mäkšia. Nesmie byť úplne mäkká, pod zubami by mala pekne chrumkať.
- Pridáme klíčky fazule Mungo a chvíľočku popražíme s mrkvou.
- Nakoniec pridáme uvarené cestoviny, premiešame, dosolíme podľa chuti a chvíľku všetko spolu prehrejeme.
- Podávame teplé, posypané syrom Grana Padano, alebo parmezánom, prípadne na studeno ako ľahký šalát, vhodný napríklad pri grilovačkách. Dobrú chuť! :-)