Teplé sendviče s Ajvarom

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Toto jedlo je nie len vhodné na dlhé zimné večery, ale môžete ho spokojne podávať aj v lete na terase ako desiatu alebo olovrant.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V miske zmiešame jemný Ajvar Podravka s olejom.
  2. Všetky kúsky chleba potrieme najprv maslom a potom pripravenou zmesou z Ajvaru.
  3. Na 4 kusy potretého chleba naukladáme plátky syra a zakryjeme ich zvyšnými 4 kusmi.
  4. Na panvici (odporúčame teflónovú) zahrejeme olej a pridáme sendviče. Opečieme ich zľahka cca 2 - 3 minúty z každej strany.
  5. Pred podávaním rozrežeme sendviče stredom tak, aby sme dostali trojuholníky, posypeme petžlenovou vňaťou, pridáme šalát a podávame teplé.