Teplá nátierka z cukety a camembertu (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Na večeru som spravila túto nátierku z cukety a camembertu, najlepšie chutí vlažná, je výborná, osviežujúca a raz - dva zasyti, príprava jednoduchá a rýchla.

2 - 3
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Umytú neošúpanú cuketu som zbavila oboch koncov, nastrúhala som ju na hrubom strúhadle, nechala odstáť, potom som z nej vyžmýkala prebytočnú vodu,...
  2. ...zatiaľ som pripravila ostatné suroviny, pokrájala som jarnú cibuľku aj s vňaťou na kolieska, očistila som cesnak, posekala som petržlenovú vňať na jemno, camembert som pokrájala na malé kocky,...
  3. ...na rozohriatom oleji som orestovala jarnú cibuľku aj s vňaťou,...
  4. ...pridala som vyžmýkanú cuketu, orestovala som ju, kým nezmenšila svoj objem,...
  5. ...pridala som cesnak pokrájaný na plátky, krátko orestovala, kým sa pekne rozvoňal,...
  6. ...pridala som camembert a restovala za stáleho miešania, kým sa čiastočne rozpustil,...
  7. ...pripravila som citrónovú šťavu, ...
  8. ...priliala som ju do zmesi,...
  9. ...ked sa odparila prebytočná tekutina, pridala som soľ, petržlenovú vňať, premiešala a vypla plameň,...
  10. ...teplú nátierku som naniesla na čerstvo upečené domáce bagetky, okorenila som ju čerstvo mletým čiernym korením až teraz, podávala som s horúcim čajom, dobre čítate, áno, s horúcim čajom, je to stará známa pravda, že v tejto horúčave práve horúci čaj voči okoliu organizmus ochladí, preto sa čaj pije horúci všade v krajinách, kde sú veľké horúčavy,...
  11. ...je to veľmi osviežujúca nátierka, ľahko stráviteľná, rýchlo zasýti, príjemnej chuti, najlepšie chutí vlažná, môžete ju podávať ako samostatné jedlo na akomkoľvek pečive, je fantastická na cesnakových hriankach, môže sa podávať ako večera, teplé predjedlo, ako slané pohostenie, slaná chuťovka, je to vynikajúca príloha k pečeným i vyprážaným rybám alebo k akémukoľvek pečenému mäsku.