Teľacie medailónky na ananáse (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný sviatočný obed sme mali z teľacinky..výborne chutilo mäsko s ananásom..
4 porcie |
40 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Teľacie mäso som umyla a osušila..
- pokrájala som ho a odblanila..
- z mäsa som vytvarovala okrúhle medailónky...časť som použila na medailónky a druhú časť mäsa som použila na viedenské rezne..medailónky som obalila v múke..troška som ich vyklepala..
- na panvicu som dala bravčovú masť a opiekla som medailónky z oboch strán..
- na hlbšiu panvicu som dala výpek, pridala som ešte troška masti, pokrájala cibuľu, opiekla a pridala som medailónky..
- medailónky som osolila, okorenila, nastrúhala som zázvor, muškátový oriešok, pridala som pokrájaný cesnak,horčicu, víno a doplnila vodou..
- počas pomalého dusenia som ešte doliala trošku vody...pokiaľ sa medailónky dusili, pokrájala som si ananás...časť som pokrájala a časť som si odložila..
- pridala som k mäsu ananás, nechala prejsť varom..
- pokiaľ sa medailónky dusili, uvarila som si prílohu, ryžu..hotové medailónky som podávala s ryžou, ozdobila ananásom vareným aj surovým..prajem vám dobrú chuť..