Teľacie medailónky na ananáse (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed sme mali z teľacinky..výborne chutilo mäsko s ananásom..

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Teľacie mäso som umyla a osušila..
  2. pokrájala som ho a odblanila..
  3. z mäsa som vytvarovala okrúhle medailónky...časť som použila na medailónky a druhú časť mäsa som použila na viedenské rezne..medailónky som obalila v múke..troška som ich vyklepala..
  4. na panvicu som dala bravčovú masť a opiekla som medailónky z oboch strán..
  5. na hlbšiu panvicu som dala výpek, pridala som ešte troška masti, pokrájala cibuľu, opiekla a pridala som medailónky..
  6. medailónky som osolila, okorenila, nastrúhala som zázvor, muškátový oriešok, pridala som pokrájaný cesnak,horčicu, víno a doplnila vodou..
  7. počas pomalého dusenia som ešte doliala trošku vody...pokiaľ sa medailónky dusili, pokrájala som si ananás...časť som pokrájala a časť som si odložila..
  8. pridala som k mäsu ananás, nechala prejsť varom..
  9. pokiaľ sa medailónky dusili, uvarila som si prílohu, ryžu..hotové medailónky som podávala s ryžou, ozdobila ananásom vareným aj surovým..prajem vám dobrú chuť..