Teľacie mäso v horčicovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Som naučená jesť slané jedlá, keďže moja mamka solí asi aj nadmieru. Viem, že mi soľ škodí, preto sa snažím dávky znižovať, nahrádzať bylinkami, alebo úplne vynechávať. Ryby nesolím a nekorením už dávno. Vychutnávam si ich prirodzenú chuť. Aj varené alebo parené kura nepotrebuje soľ. No včera som prvý krát skúsila aj iné mäso a to teľacie a bola som prekvapená, akú malo výbornú chuť. Možno týmto receptom niekoho inšpirujem.

6
porcií
10 minút
príprava
110 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umyté a osušené mäso som vopred prešpikovala zmrazenými hranolčekmi slaniny, ktoré sa ľahko vsunuli do mäsa. V rozohriatom kastróle som mäso zo všetkých strán nasucho opiekla aby sa zatiahlo. Kým sa opekalo mäso, uvarila som si čaj z majoránky a rasce. Bylinky sa môžu použiť aj iné, podľa chuti a dostupnosti. Mäso som odložila bokom na tanier. Na masti som podusila na tenké plátky nakrájanú cibuľu, pridala na ňu opečené mäso a zaliala precedeným čajom. Zakryla pokrievkou na tlakový hrniec a dusila 80 minút. Tlakový hrniec som otvorila, vybrala mäso, rozmixovala šťavu, pridala horčicu a mäso vložila späť. Pod klasickou pokrievkou som ešte podusila najskôr z jednej, potom z druhej strany asi po 15 minút.
  2. Mäso som vybrala, do omáčky pridala červenú papriku a ešte nechala chvíľu prevrieť. Ako prílohu som dala zemiakovú kašu. Mäso bolo mäkké a chutné. Soľ v tomto jedle vôbec nechýbala.