Tekvicový prívarok s pečenou klobásou a žemľovou knedľou

Autor receptu: olinecka

Taketo dobroty varim veľmi rada.

8-9
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravime si najprv knedľu.Rožky alebo žemle nakrajame na kocky pridame muku ,krupicu ,mlieko, žltka soľ podľa chutí nakrajanu pažitku a petržlenovu vňať z bielkov urobime tuhy sneh,ktory vmiešame do celej masy všetko dobre premiešame.Zmes musi byť vlačna môžme pridať viac mlieka podľa uvaženia.Všetko dame do mikrotenoveho sačka a zrolujeme boky previažeme niťou ,cvernou.Vložime do vricej vody a varime 35-40minut.Pokrievku počas varenia neodkryvame.Uvarenu vyberieme z hrnca.
  2. Tekvicu si okrajeme a očistime od semiačok nadrobno nastruhame.Maslo roztopime pridame tekvicu ,soľ a nadrobno nakrajany kôpor,dusíme asi 20 minut.Zahustime smotanou v ktorej sme rozhabarkovali hladku muku asi 2 PL prelejeme cez sitko ,aby sme nemali hrčky z muky.Dochutime cukrom a octom.
  3. Klobasy pozakravame a dame do misy v ktorej sme roztopili masť,opečieme zo všetkych stran a nakoniec posypeme zľahka červenou mletou paprikou,aby sa nespalili.Prajem všetkym dobru chuť.Namiesto klobasok môže byť pečeny plneny bôčik.