Tekvicový prívarok (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
..potkal som tekvice a tak som si zobral dve domov .... jedna svietí na plote , druhá skončila v hrnci
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- očistenú a nastrúhanú tekvicu osolíme , premiešame a necháme chvilku postáť
- tekvicu postláčame a vymačkáme z nej uvolnenú šťavu
- do hrnca si nalejeme olej ( cca 1 dcl ) , necháme zohriať a pridaním hladkej múky si spravíme riedší zásmažku
- teraz pridáme vyžmýkanú tekvicu , premiešame
- prilejeme mlieko , pri obyčajnom mlieku sa odporúčá pridať várovú smotanku ,no mi sme dali 3 litre mlieka z automatu
- ... jedna ,, vychytávka ,, od kuchára ... OCOT pred pridaním zohrejeme v mikrovlnke a potom pridáme do váry vtedy sa nikdy mlieko nesekne - nezrazí
...tuto išlo cca niečo cez 0,5 Dcl octa
- osolíme a osladíme cukrom podľa vlastnej chuti
- nakoniec primiešame dozlatova osmaženú cibuľku a premiešame
- osmahnuté párky na dochucení a ozdobení + volské oko
- prvým tanierom som ,,ochutnal,,
- asi mi nechutilo
- tak som si naložil 2 x .... chutilo
DOBRÚ CHUŤ