Tekvicový prívarok (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

..potkal som tekvice a tak som si zobral dve domov .... jedna svietí na plote , druhá skončila v hrnci

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. očistenú a nastrúhanú tekvicu osolíme , premiešame a necháme chvilku postáť
  2. tekvicu postláčame a vymačkáme z nej uvolnenú šťavu
  3. do hrnca si nalejeme olej ( cca 1 dcl ) , necháme zohriať a pridaním hladkej múky si spravíme riedší zásmažku
  4. teraz pridáme vyžmýkanú tekvicu , premiešame
  5. prilejeme mlieko , pri obyčajnom mlieku sa odporúčá pridať várovú smotanku ,no mi sme dali 3 litre mlieka z automatu
  6. ... jedna ,, vychytávka ,, od kuchára ... OCOT pred pridaním zohrejeme v mikrovlnke a potom pridáme do váry vtedy sa nikdy mlieko nesekne - nezrazí ...tuto išlo cca niečo cez 0,5 Dcl octa
  7. osolíme a osladíme cukrom podľa vlastnej chuti
  8. nakoniec primiešame dozlatova osmaženú cibuľku a premiešame
  9. osmahnuté párky na dochucení a ozdobení + volské oko
  10. prvým tanierom som ,,ochutnal,,
  11. asi mi nechutilo
  12. tak som si naložil 2 x .... chutilo DOBRÚ CHUŤ