Tekvicový džem (fotorecept)

Autor receptu: renama

Dostala som tekvicu a nevedela čo s ňou, tak som vyskúšala toto.................a verte či nie, chutilo to :)))

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu si očistíme a nakrájame na malé kúsky. Očistená by mala mať 1Kg. Dáme do hrnca, pridáme šťavu z citróna aj pomarančov (ja som využila aj dužinu) podlejeme troškou vody a varíme cca 30min. Občas premiešame
  2. Keď je mäkká, rozmixujeme, ja som použila ponorný mixér. Pridáme Gelfix a cukor. Ak nemáte trstinový, môže kľudne aj obyčajný, ja som chcela pre nás tú zdravšiu verziu ;)
  3. Povaríme minimálne 5 min., nalejeme do pohárov a na ďalších 5min. necháme prevrátené, kým viečko chytí. Keď boli vychladené, dala som svojmu 6-ročnému synovi ochutnať či príde na to, z čoho to je. Vyjedol 1/2 flaštičky s tým, že je to výživa z jabĺčok:) Tento džem je vynikajúci do nášho domáceho bieleho jogurtu.....mňam