Tekvicový džem (fotorecept)
Autor receptu: renama
Dostala som tekvicu a nevedela čo s ňou, tak som vyskúšala toto.................a verte či nie, chutilo to :)))
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu si očistíme a nakrájame na malé kúsky. Očistená by mala mať 1Kg. Dáme do hrnca, pridáme šťavu z citróna aj pomarančov (ja som využila aj dužinu) podlejeme troškou vody a varíme cca 30min. Občas premiešame
- Keď je mäkká, rozmixujeme, ja som použila ponorný mixér. Pridáme Gelfix a cukor. Ak nemáte trstinový, môže kľudne aj obyčajný, ja som chcela pre nás tú zdravšiu verziu ;)
- Povaríme minimálne 5 min., nalejeme do pohárov a na ďalších 5min. necháme prevrátené, kým viečko chytí.
Keď boli vychladené, dala som svojmu 6-ročnému synovi ochutnať či príde na to, z čoho to je. Vyjedol 1/2 flaštičky s tým, že je to výživa z jabĺčok:)
Tento džem je vynikajúci do nášho domáceho bieleho jogurtu.....mňam