Tekvicový chlebík s kúskami čokolády a orechmi

Autor receptu: lovemuffin

Tak toto je úplný TOP! Už pri pečení Vám prevoní celý byt, a naladí Vás na jesennú až pred- vianočnú náladu. Pri každom súste sa budete rozplývať nad jeho lahodnou chuťou. Tento sladký, voňavý a šťavnatý chlebík si proste zamilujete!

55-65 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru si predhrejte na 175 stupňov a mriežku dajte na spodné / tretiu úroveň. V miske si zmiešame suché suroviny - múku, sódu, škoricu, muškátový orech, klinčeky a soľ. V druhej miske si postupne vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme tekvicové pyré (najlepšie domáce - nájdete aj v mojich receptoch - stačí vám malá tekvica, pričom nakoniec mixujte aj trocha upečenej šupky peknej oranžovej farby, tak aby vám v pyré ostali malé hrudky), olej a pomarančový džús. Suché suroviny postupne primiešame (ručne!) do mokrých surovín. Nakoniec opatrne zapracujeme do cesta nasekané orechy a čokoládu.
  2. Klasickú formu na chlieb vymastíme, alebo najlepšie použiť silikónovú. Vylejeme do nej cesto a pečieme 55-65 minút. V polovici pečenia môžete chlebík prikryť alobalom aby jeho povrch neprihorel. Chlebík je hotový, keď pichnete do neho špáratko a vyjde von nie suché, ale budú na ňom malé vlhké omrvinky. Nechceme ho prepiecť ale zachovať vnútri takú šťavnatosť a vlhkosť. Hotový chlieb nechajte úplne vychladnúť vo forme. Vydrží prikrytý prípadne v chladničke aj niekoľko dní (ale to sa určite nestane!).