Tekvicový cheesecake - Pumpkin cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: babav

Recept od Pauly Deen,americkej televiznej chef celebrity, som nasla na Food network.

8-10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. salka = 250 ml
    Pouzite suroviny.
  2. Zmaknuty cream cheese som najskor slahala s cukrom,zhruba 5 minut.
  3. Pridala vanilku a postupne po jednom vajcia a zltok.
  4. Tekvicove pyre,kyslu smotanu a nakoniec zmes korenia a skrobovej muky.
  5. Z chladicky som vybrala vopred pripravenu formu, ktorej dno a boky som vyplnila korpusom z keksov,masla,hnedeho cukru a skorice.
  6. Pripravenu plnku som naliala do formy obalenej alobalom . Formu som polozila na plech s horucou vodou. Je to sposob ako zabranit prasknutiu povrchu torty pri peceni.
  7. Piekla som ju v rure predhriatej na 160 stupnov C,60 minut . V priebehu pecenia sa rura nema otvarat, po hodine ju treba otvorit, ale cheesecake nevyberat z rury, nech si este odsedi v teple.
  8. Ja som ho po vychladnuti na izbovu teplotu vlozila vo forme do chladnicky.Na druhy den som formu otvorila a vychladeny polozila na tanier.
  9. Takto vyzeral v reze.
  10. Porcia na tanieri , na tradicny americky sviatok Thanksgiving. Chutny sam o sebe ,este lepsi so slahackou ,alebo zmrzlinou a cerstvym ovocim.