Tekvicový cheesecake - Pumpkin cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: babav
Recept od Pauly Deen,americkej televiznej chef celebrity, som nasla na Food network.
8-10 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- salka = 250 ml
Pouzite suroviny. - Zmaknuty cream cheese som najskor slahala
s cukrom,zhruba 5 minut.
- Pridala vanilku a postupne po jednom vajcia a zltok.
- Tekvicove pyre,kyslu smotanu a nakoniec zmes korenia
a skrobovej muky.
- Z chladicky som vybrala vopred pripravenu formu, ktorej dno a boky
som vyplnila korpusom z keksov,masla,hnedeho cukru a skorice.
- Pripravenu plnku som naliala do formy obalenej alobalom .
Formu som polozila na plech s horucou vodou.
Je to sposob ako zabranit prasknutiu povrchu torty pri peceni.
- Piekla som ju v rure predhriatej na 160 stupnov C,60 minut .
V priebehu pecenia sa rura nema otvarat, po hodine ju treba otvorit,
ale cheesecake nevyberat z rury, nech si este odsedi v teple.
- Ja som ho po vychladnuti na izbovu teplotu vlozila vo forme
do chladnicky.Na druhy den som formu otvorila a vychladeny
polozila na tanier.
- Takto vyzeral v reze.
- Porcia na tanieri , na tradicny americky sviatok Thanksgiving.
Chutny sam o sebe ,este lepsi so slahackou ,alebo zmrzlinou
a cerstvym ovocim.