Tekvicovica

Autor receptu: dvorka

Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju na všemožné spôsoby. Tento rok mi našťastie dozrievajú len tak sporadicky, ale znova som vyskúšala polievku pripomínajúcu kapustnicu, len namiesto kyslej kapusty som dala strúhanú tekvicu. Nejde ani tak o recept, ale hlavne o tip na zúžitkovanie tekvice.

Postup

  1. Tekvicu som ošúpala, očistila od mäkkého semienkového stredu a nastrúhala ju na slzičkách. V kastróli som si trochu orestovala cibuľku na troche vody a pridala som tekvicu, roztlačený cesnak a na kocky nakrájané zemiaky. Mierne som nechala všetko opiecť. Zaliala som horúcou vodou, pridala som za jogurtový kelímok hovädzieho vývaru z mrazničky a nechala pomaly variť. Zatiaľ som si nakrájala klobásu a pridala ju do vriacej polievky. Všetko som varila dovtedy, kým boli zemiaky mäkké. Do polievky som dala korenie a soľ podľa chuti, smotanu a všetko krátko povarila. Ocot som primiešala až tesne pred podávaním.