Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto s gaštanmi a vyprážanou mozzarellou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Polovicu tekvice nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
  2. Druhú polovicu tekvice nakrájame na malé kocky spolu so šalotkou. Na oleji s maslom orestujeme pokrájanú šalotku a tekvicu. Pridáme ryžu, krátko restujeme, osolíme. Podlejeme bielym vínom, vodou a dusíme pod pokrievkou asi 10 minút. Pridáme tekvicové pyré, nasekané uvarené gaštany a ak treba, podlejeme vodou. Tú postupne prilievame počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme takmer do úplného zmäknutia ryže. Nakoniec do rizota primiešame maslo a nastrúhaný parmezán.
  3. Mozzarellu nakrájame na kúsky, ktoré obalíme v rozšľahanom vajíčku, v strúhanke a vypražíme v oleji. Servírujeme na rizote.