Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto s gaštanmi a vyprážanou mozzarellou
Autor receptu: redakcia
Postup- Polovicu tekvice nakrájame na menšie kúsky,
pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C do zmäknutia. Upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
- Druhú polovicu tekvice nakrájame na malé kocky spolu so šalotkou.
Na oleji s maslom orestujeme pokrájanú
šalotku a tekvicu. Pridáme ryžu, krátko restujeme, osolíme. Podlejeme bielym vínom, vodou
a dusíme pod pokrievkou asi 10 minút. Pridáme
tekvicové pyré, nasekané uvarené gaštany a ak
treba, podlejeme vodou. Tú postupne prilievame
počas celého varenia. Za stáleho miešania a podlievania varíme takmer do úplného zmäknutia
ryže. Nakoniec do rizota primiešame maslo
a nastrúhaný parmezán.
- Mozzarellu nakrájame na kúsky, ktoré obalíme v rozšľahanom vajíčku, v strúhanke a vypražíme v oleji. Servírujeme na
rizote.
|